Tot mai mulți locuitori din Rădăuți suferă din cauza căderii părului. Află ACUM ce trebuie să faci ca să ai din nou un păr bogat și sănătos

0
765

Indiferent dacă ești femeie sau bărbat riști la un moment dat să te confrunți cu o cădere excesivă a firelor de păr. Dacă treci deja prin asta, nu îți face griji, câteva schimbări de „comportament” ți-ar putea aduce înapoi podoaba capilară, pe care o aveai cândva. Nu doar românii se plâng tot mai des de această afecțiune. În Statele Unite, de exemplu, aproximativ 80 de milioane de bărbați suferă de chelie prematură, adică mai mult de un sfert din populație.

Cele 3 secrete care îți vor aduce firele de păr înapoi

În mod normal, o persoană poate pierde zilnic între 50 și 100 de fire de păr, însă, când acest număr depășește limita, specialiștii avertizează că este vorba, cu siguranță, despre o problemă care trebuie rezolvată imediat cu ajutorul unui medic. Indiferent de vârstă și de sex, căderea părului poate apărea din cauza anumitor factori de stres, a unei intervenții chirurgicale, a unor medicamente, a unor traume psihologice sau din cauza unor modificări hormonale, cum sunt cele care apar în perioada nașterii sau a menopauzei. Ține minte, căderea părului nu se va declanșa imediat după, ci la două, trei luni de la șocul suferit.

Atenție! Dacă ai peste 40 de ani și te confrunți cu această problemă, nu mai pierde timpul, mergi la un medic specialist, întrucât, potrivit studiilor, după această vârstă, părul crește mult mai greu atât la bărbați, cât și la femei. Așadar, riști să îți refaci podoaba capilară într-o perioadă mai lungă de timp.

Deși specialiștii avertizează că această problemă se rezolvă în cabinetul medicului, sunt câteva trucuri pe care le poți face chiar și tu:

  1. Consumă alimente care previn căderea părului – există o listă scurtă de alimente bogate în nutrienți calitativi, care pot ajuta în confruntarea ta cu firele de păr care rămân pe perie:
  • Somonul – este extrem de benefic datorită conținutului mare de omega 3, acizi grași și vitamine
  • Stridiile – sunt benefice datorită cantității mari de zinc
  • Uleiurile – de dovleac, de rozmarin și de cocos influențează creșterea părului și îmbunătățesc sănătatea pielii capului
  • Stafidele – au un efect benefic datorită cantității de fier, pe care o conțin
  • Algele de mare – ajută la creșterea părului și opresc dezvoltarea mătreții, dacă aceasta există
  • Ouăle – sunt foarte bune, deoarece conțin proteine necesare pentru creșterea părului. Însă, acest aliment poate fi folosit cu mare încredere și în măștile pentru păr, spun specialiștii 
  1. Îngrijește-ți părul cu produse de calitate – o podoaba capilară care are probleme cu căderea firelor de păr necesită o atenție sporită din partea ta. Așadar, alege produse de calitate. Poți încerca șamponul de la SABON, perfect pentru toate tipurile de păr, oferind un aspect demn de invidiat. De asemenea, ține cont de cât de des îl speli, specialiștii recomandă să o faci maxim de două ori pe săptămână.  
  2. Fii mai calm – așa cum scrie și la începutul articolului, pentru ca, deseori, persoanele ajung să piardă multe fire de păr din cauza stresului. Așadar, încearcă să nu îți mai faci probleme pentru orice motiv neînsemnat.

În concluzie, dacă te confrunți cu pierderea excesivă a firelor de păr, ai de urmat două etape. În primul rând, consultă părerea unui medic, iar, ulterior, ține cont de sfaturile amintite mai sus.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here