Dumitru Mihalescul solicită alocarea de credite bugetare în anul 2020 pentru finalizarea obiectivului de investiții ”Sediul Judecătoriei Rădăuți”

0
1006
Dumitru Mihalescul critica dur PSD-ALde

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, adresează o întrebare Ministrului Justiției, domnului Marian Cătălin Predoiu, prin care solicită „Alocarea de credite bugetare în anul 2020 pentru finalizarea obiectivului de investiții ”Sediul Judecătoriei Rădăuți”.

„Domnule ministru,

Înainte de toate, vă rog să îmi permiteți să vă adresez felicitări pentru învestirea în funcția de ministru și să îmi exprim speranța că, în condițiile dificile în care ați preluat mandatul, veți reuși să faceți față tuturor provocărilor mandatului.

Din păcate, în ultimii ani, deși guvernele s-au angajat să asigure o finanțare adecvată realizării investițiilor de modernizare a instanțelor, acest lucru a fost onorat prin creditele bugetare alocate lucrărilor aflate în derulare. O asemenea situație se poate constata și la nivelul Judecătoriei Rădăuți, unde, din cauza lipsei de finanțare lucrările de modernizare a sediului judecătoriei nu au putut să fie finalizate în termenele contractuale (3 septembrie 2019), fiind decalate, în condiții de maximă incertitudine până în data de 3 septembrie 2020.

În condițiile în care finalizarea investiției ”Sediul Judecătoriei Rădăuți” este de maximă importanță pentru întreaga regiune deservită de această instanță, iar creditele bugetare necesare investiției nu reprezintă un efort bugetar semnificativ (cca. 23.852 mii lei), vă solicit, domnule ministru, să precizați dacă în structura de cheltuieli a proiectului de buget pentru anul 2020 vor fi cuprinse credite bugetare pentru finalizarea acestei investiții.

Atașez prezentei o copie a memoriului transmis la cabinetul meu parlamentar de către Președintele Judecătoriei Rădăuți, care cuprinde detalii privind stadiul investiției și sumele necesare pentru finalizarea acesteia.

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Dumitru MIHALESCUL
Deputat PNL”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here