Și porumbeii au nevoie de îngrijiri

0
1336

Să îi oferi păsării tale cu o dietă bună, lumina soarelui adecvată (nefiltrată de sticlă) și spațiu suficient și oportunități de exerciții fizice sunt elementele de bază pentru asigurarea unei bune sănătăți pentru porumbei sau porumbei tăi.

În plus, monitorizarea greutății păsărilor tale cu o cântar gram și îngrijirea preventivă împotriva paraziților și a cancerului (tricomonaza) sunt o parte necesară pentru a menține păsările tale în cea mai bună formă. Tipul și frecvența îngrijirii preventive adecvate pentru pasărea dvs. vor depinde de situația sa de viață și ar trebui stabilite în parteneriat cu medicul veterinar aviar de încredere.

Porumbeii și porumbeii sunt amândoi predispuși la apariția chancrului și recomand tratarea acestuia de cel puțin două ori pe an, chiar dacă nu există semne vizibile că este prezentă chancrul. Trichomonadele (organismele care provoacă cancerul) sunt locuitori normali ai tractului digestiv al porumbeilor și porumbeilor și chiar și stresurile minore, cum ar fi năpârlirea sau depunerea ouălor, le pot permite să se dezvolte într-o stare cauzatoare de boli.

Vă recomand medicamente pentru porumbei, întrucât aceștia pot fi îngrijiți la fel de bine ca și oamenii. Trebuie să aveți grijă de păsările dumneavoastră. Este foarte important. Încercați website-ul produsecolumbofile.ro.

Tratamentele obișnuite pentru cancer includ Metronidazol, Ronidazol, Spartrix (Carnidazol), Seconidazol și Dimetridazol (Emtryl.). Medicamentele combinate, cum ar fi Ronsec (Ronidazol/Secnidazol) sunt deosebit de eficiente împotriva tulpinilor de cancer dificil de tratat. Aceste produse pot fi achiziționate online de la magazinele de aprovizionare cu porumbei de încredere, cum ar fi Jedds.

Vă recomand să păstrați două tratamente diferite pentru cancer la îndemână și să le rotiți utilizarea, astfel încât să nu se dezvolte rezistență. Păsările care au un sistem imunitar deprimat sau care au antecedente de cancer sever pot necesita un tratament preventiv mai frecvent. Mai multe detalii aici.

Un aspect adesea trecut cu vederea al îngrijirii sănătății aviare este prevenirea paraziților. Orice pasăre care trăiește în aer liber sau care are o introducere frecventă la alte păsări trebuie tratată în mod regulat pentru paraziți. Recomand cu căldură un produs numit Moxidectin Plus, care tratează toți viermii des întâlniți la porumbei și porumbei, precum și tratează acarienii și muștele care mușcă. Pentru păsările în aer liber, aș sugera utilizarea acestui produs de trei ori pe an. Păsările de interior pot fi tratate inițial și, cu excepția cazului în care au contact cu o sursă potențială de infecție, în general, nu trebuie să fie tratate din nou.

Chiar și păsările de interior, totuși, pot deveni gazde pentru acarieni sau pentru păduchii de pene foarte comun. Moxidectin Plus nu va elimina păduchii de pene, deoarece nu se hrănesc cu sângele păsării, ci mai degrabă cu pene. Pulverizarea regulată cu spray pentru acarieni pentru păsări (eu folosesc Scalex) va ajuta la împiedicarea păduchilor de pene să devină o problemă. În general, îmi stropesc păsările o dată pe lună și le stropesc carcasa de fiecare dată când le curăț bine cuștile.

În mod ideal, atunci când se tratează pentru oricare dintre cele două paraziți, fiecare pasăre va fi tratată individual, iar doza de medicament va fi calculată în funcție de greutatea păsării. Cu toate acestea, atunci când un întreg turmă trebuie tratat, acest lucru este uneori dificil. Metronidazolul, Ronidazolul și Moxidectin Plus sunt toate disponibile într-o formă solubilă în apă care poate fi adăugată în apa de băut atunci când se tratează mai multe păsări simultan. Cel mai bine este să evitați tratamentul pe bază de apă pe vreme extrem de caldă, când păsările pot bea mai multă apă decât ar face în mod normal.

Băile regulate ajută, de asemenea, la ținerea paraziților pene la distanță, iar adăugarea de săruri de baie aviare în apa de baie vă va lăsa păsările fericite, moi și mirosind minunat.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here