Recreează momentele magice petrecute în familie cu Ceramica Neagră de la Marginea

0
787

În mijlocul sărbătorilor de iarnă, gândul ne aduce la cadouri, colinde și bucate tradiționale din serile Sfinte dedicate familiei și ne amintim cu drag de bunici.

Cu greu mai reușim în zilele noastre să recreem acele momente magice petrecute la bunici, atunci când mâncam sarmale, friptură și alte bucate tradiționale gătite în oale de ceramică în perioada sărbătorilor. Gustul acelor mâncăruri nu poate fi replicat decât dacă respectăm rețetele cu strictețe, luând în considerare și recipientele în care le preparăm.

Corneliu Magopăț, un meșteșugar și păstrător al tradiției ne ajută să retrăim acele momente magice permițându-ne să avem luxul de a găti în celebrele oale din ceramica neagră de la Marginea, redând astfel gustul unic al mâncărurilor tradiționale.

Comuna Marginea, localizată la doar 15 kilometri de municipiul Rădăuți, este renumită în țară și peste hotare prin centrul de olărit Ceramica Marginea – Romanian Black Ceramic, locație unde celebrul lut negru capătă forme precum: aplice, bibelouri, căni, castroane, farfurii, oale de gătit, vase de gătit, platouri, sfeșnice, ulcioare, dar și vaze de flori.

Chiar și DIGI24 a scris despre „Tradiția olăritului cu ceramică neagră, păstrată la Marginea de 300 de ani„.

Conform meșteșugarului Corneliu Magopăț, cel de-al 6-lea moștenitor ce duce mai departe tradiția olăritului care a început acum 300 de ani conform credințelor populare, procesul tehnologic de fabricare a produselor din ceramica neagră necesită 3 săptămâni, din momentul modelării la roată, decorarea, uscarea și apoi arderea în cuptor.

Ceramica Marginea creează zilnic modele de produse din ceramică pe care le afișează apoi în magazinul showroom aflat în cadrul fabricii de ceramică de la Marginea. Întrucât ceramica neagră este unică în Europa, oamenii sunt foarte interesați să vadă atelierul și să cumpere produse din ceramică.

Mai mult decât atât în cadrul complexului de ceramică de la Marginea se regăsește și Potter’s House Marginea. Un restaurant tradițional construit pe vechea structură a atelierului lui Vasile Magopăț, unul dintre strămoșii artei meșteșugului de olărit din Marginea.

Restaurantul arată foarte bine, este primitor și călduros și așteaptă turiștii, dar și persoanele din zonă cu un meniu bogat ce listează bucate tradiționale din Bucovina gătite ca pe vremuri în oale din ceramică, respectând tradiția și rețetele originale.

Întrucât tradiționalul se îmbină cu modernul și trăim în epoca vitezei, Ceramica Marginea s-a reinventat cu un nou magazin online, în care regăsim o varietate mare de modele de produse din ceramică, la doar un click distanță – www.ceramicaneagra.ro.

Tot ceea ce trebuie să faci este să accesezi website-ul și ești la un click distanță de produsul din ceramică neagră dorit. Produsele din ceramică neagră au o gamă de utilizare foarte mare, putând fi folosite la gătit, ca și decorațiuni interioare, iluminat, cadouri și multe altele.

În mod obișnuit produsele ajung la tine în 24-48 de ore, dar întrucât acestea au un timp de fabricare mai îndelungat, există șansa să existe întârzieri. Cu toate acestea, așteptarea merită din plin pentru că te vei bucura de produsul tău fabricat dintr-un material unic în Europa.

Ce mai aștepți? Comandă și tu acum propriul produs din ceramică neagră de la Marginea!

Produs din Ceramică Neagră de la Marginea – Sporul Casei Colorat

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here