Este recomandat sa mergeti pe un acoperis metalic?

0
961
Acoperis din tabla trapezoidala

Acoperisurile din tabla trapezoidala au fost foarte populare încă din anii 1800 și începutul anilor 1900. Mulți oameni se îngrijorează astăzi că nu vor putea să meargă vreodată pe acoperișul lor metalic fără a provoca daune, dar nu este adevărat. Totuși, ar trebui să luați anumite măsuri de precauție, la fel cum ați face și atunci când vă plimbați pe orice suprafață înaltă.

Din fericire, nu vor fi prea multe motive pentru a avea nevoie să mergeti pe un acoperiș metalic. Dar există încă cazuri în care este posibil să aveți nevoie să faceți o plimbare pe el.

Câteva sfaturi dacă trebuie să mergeți pe acoperișul din metal:

Trebuie avut în vedere să vă așezați pe un acoperiș din tabla trapezoidala în vreme bună. Dacă există o șansă de furtunai sau vânturi puternice, renuntati pentru moment. Înainte de a pasi pe structură, verificați starea acoperișului din interior. Asigurați-vă că nu există urme de putregai privind grinzile, lipsa panourilor de strungărie sau orice altă indicație care să indice că acoperișul nu este solid din punct de vedere structural.

Ce tip de pantofi trebuie să purtați? Vă recomandăm pantofii moi, din cauciuc, deoarece acestia vor asigura cea mai bună tracțiune. Ar trebui să plasați scara cea mai apropiată de locul în care trebuie să vă aflați pe acoperiș, dar aveți grijă să evitați posibilele puncte slabe. De asemenea, ar trebui să lăsați scara să se extindă cu aproximativ 2 metri mai sus decât acoperișul, astfel încât veți avea ceva de ținut.

Pe măsură ce vă deplasați în jurul acoperișului, încercați să rămâneți pe sau lângă grinzi, care în mod obișnuit sunt de aproximativ 16 până la 24 de centimetri distanță. Nu uitați, de asemenea, să vă sprijiniți pentru a vă menține echilibrul. Cu cât acoperișul este mai abrupt, cu atât mai mult veți dori să vă înclinați spre interior. Dacă acoperișul este foarte abrupt, mergeți în lateral.

Un ultim sfat: Înainte de a vă deplasa pe acoperișul metalic, discutați cu un specialist pentru a obține detalii despre cum să mergeți pe tipul de material pe care îl aveți. Siguranță mai întâi!

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here