De ce ai auzit mereu că bucătăria este inima casei? Psihologii dezvăluie 5 motive din spatele acestei afirmații

0
1081

Cu siguranță, ți s-a spus deseori că spațiul cel mai important din locuința ta este bucătăria. Te-ai întrebat vreodată care sunt motivele pentru care aceasta ocupă locul cel mai însemnat? De ce titlul de ”inimă a casei” nu ar putea fi acordat, de exemplu, dormitorului, ținând cont că în el îți petreci fiecare noapte, sau sufrageriei, care este o zonă mult mai amplă și care necesită cel mai mult timp pentru amenajare? 

Psihologii au analizat modul în care mintea percepe această parte a căminului și cauzele pentru care reprezintă o încăpere atât de plăcută și intimă. Concluziile la care au ajuns nu lasă loc de dubii: bucătăria nu este o simplă cameră, ci spațiul care te face să te simți, într-adevăr, acasă. 

5 motive pentru care bucătăria este locul cel mai important din casă

  • Din bucătărie păstrezi cele mai frumoase amintiri

Atunci când te gândești la anii copilăriei și la momentele petrecute alături de cei apropiați, mintea ta are tendința de a asocia această perioadă cu rețetele de neîntrecut ale mamei sau bunicii, care pregăteau cele mai gustoase feluri de mâncare. Unele dintre ele le cunoști deja, poate. După ce le-ai „furat” secretele, probabil ai încercat să le imiți întocmai în propria bucătărie. Tocmai de aceea, aceasta reprezintă un spațiu care îți evocă amintiri și care fac să te simți mult mai în largul tău aici față de restul casei.

  • Cafeaua și gustările preferate te fac să te simți acasă  

Dacă ți s-a întâmplat să îți petreci timpul liber în această parte a locuinței, citind o carte sau navigând pe internet, află că nu ești singurul. Astfel de activități devin și mai relaxante atunci când sunt însoțite de băuturile sau mâncarea preferată, iar bucătăria este, evident, locul în care le poți prepara. Chiar dacă sună banal, este bine să știi că snack-urile stimulează producția de endorfine și, din acest motiv, te ajută să ai parte de momente cât mai plăcute. 

  • Ai tendința de a te atașa de locul unde petreci cel mai mult timp

Așa cum există obiecte de care ești legat, pentru că le folosești des, la fel te atașezi și de spațiile în care petreci marea parte a timpului, iar bucătăria este încăperea căreia îi dedici fiecare seară din timpul săptămânii, atunci când te întorci de la lucru. Singura condiție pentru ca aceasta să îți creeze o stare de bine este ca amenajarea să corespundă cerințelor tale. Ținând cont că locul unde te așezi pentru a mânca sau a-ți bea cafeaua constituie elementul central al aceste încăperi, accesează link-ul pentru a alege din oferta disponibilă acele scaune care pot schimba complet designul unei camere. 

  • Este un spațiu informal, unde prietenii se simt bine

Ai observat că, de cele mai multe ori, atunci când prietenii vin la tine la o cafea sau o bere, petreceți timpul în bucătărie? Acest lucru se întâmplă fiindcă aceasta este partea din casă cel mai puțin formală, iar șuetele sunt plăcute tocmai pentru că sunt spontane, naturale și îți permit să te comporți într-un mod cât mai degajat și dezinvolt.

  • Reunește familia

Indiferent de numărul de membri din care este compusă, singurul spațiu care îi aduce pe toți laolaltă este bucătăria. Aici se povestesc întâmplările de peste zi și se organizează prânzul de la sfârșitul săptămânii. Astfel, tinzi să o asociezi cu ideea de intimitate și cu figurile celor care îți sunt apropiați. De cele mai multe ori, mesele în familie reprezintă doar un pretext pentru a împărtăși momente plăcute. Pe scurt, specialiștii susțin că aceasta este legată de imaginea celor dragi și, tocmai de aceea, persoanele se simt atât de bine în interiorul său.

În concluzie, afirmația potrivit căreia bucătăria este inima casei nu reprezintă un mit. Este dovedit faptul că aceasta constituie spațiul cel mai personal și confortabil din căminul tău și locul care îți reflectă cel mai bine personalitatea. Prin urmare, nu îți rămâne decât să te bucuri de căldura pe care ți-o oferă.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here