Cum funcționează sistemele de aer conditionat

0
807
Aer conditionat ieftin

Ciclul de răcire

Folosind sursa de energie electrică, agentul frigorific circula printr-un sistem închis de conducte de refrigerare între unitatea interioară și unitatea exterioară.

Aerul cald din interiorul casei dvs. este tras în tubulatură printr-un ventilator motorizat. Agentul frigorific este pompat de la bobina de compresor exterioară la bobina de vaporizatoare interioară, unde absoarbe căldura din aerul interior.

Acest aer răcit este apoi împins prin conductele de conectare la orificiile de ventilație în casă, scăzând temperatura interioară. Ciclul de refrigerare continuă din nou, oferind o metodă consistentă pentru a vă menține răcoarea.

Părți ale unui sistem central de aer conditionat

Un sistem tipic central de climatizare este un sistem de două sau mai multe părți care include:

Unitatea exterioară – Conține bobina condensatorului, compresorul, componentele electrice și un ventilator.

Bobina de vaporizator – care este instalată de obicei in interiorul casei.

Agent de răcire – Substanța din liniile de refrigerare care transferă căldura în interiorul sau în afara unui spațiu interior. Este circulat prin intermediul unității interioare și exterioare.

Ductwork – O rețea de metal, fibră de sticlă sau material flexibil care servește ca tuneluri de aer pentru a livra aer condiționat de calitate de la unitatea Zephir la diferitele spații din interiorul casei.

Un termostat sau un sistem de control – Un dispozitiv montat pe perete care monitorizează și controlează puterea aerului condiționat. 

Beneficii

Comoditate interioară pe vreme caldă – Sistemul de aer condiționat vă ajută să vă mențineți răcoarea și sa reduceți nivelul de umiditate.

Aer curat – Deoarece sistemul dvs. de aer condiționează aerul din camerele casei prin conductele de aer de retur, aerul este tras printr-un filtru de aer, care îndepărtează particulele de aer precum praful și scamele. Filtrele sofisticate pot elimina și poluanții microscopici. Aerul filtrat este apoi direcționat către conducta de alimentare cu aer care o duce înapoi în încăperi.

Silențiozitate – Deoarece unitatea de rulmenți a compresorului este amplasată în afara casei, nivelul zgomotului interior din funcționarea sa este mult mai scăzut decât cel al unei instalații de climatizare de înaltă calitate

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here