Sportul Rădăuțean promovat prin cea de-a doua Cupă a Rădăuțiului la Padbol

0
1072

În data de 13-14 August, a avut loc cea de-a doua ediție a Cupei Radauțiului la Padbol, eveniment ce s-a desfășurat la baza sportivă “Tenis & Padbol Club Campo di Medici”.

Padbolul este o fuziune între fotbal, tenis, padel și squash, a fost inventat în Argentina, iar din August 2020 se poate pratica și pe cele două terenuri din Rădăuți. Acest sport a ajuns în România în vara lui 2015, prin Elisabeta Gherghisan care deține licență exclusivă la nivel național.

La startul competiției s-au aflat 9 echipe, iar îmbucurător este faptul că 2 echipe au venit din Iași pentru a-și exersa calitățile tehnice și pentru a se bucură de 2 zile de padbol.
Baza sportivă “Tenis & Padbol Club Campo di Medici” găzduiește 4 terenuri de tenis de câmp de zgura, 2 terenuri de padbol și un teren de padel. Crearea unei asemenea baze sportive a fost posibilă doar prin eforturile și ambiția domnilor Nanu Irinel și Nanu Lucian, care împreună susțîn sportul și îndeamnă toți radautenii să îl practice.

Evenimentul de padbol din 13-14 August a fost organizat de domnii Nanu împreună cu asociatul lor Biholari Daniel, cel din urmă ocupându-se de promovarea continuă a acestui sport, atât organizând pe plan local competiții că și Cupa Radautiului sau Turneul Bucovinei, etapă din Romanian Padbol Tour, cât și participând la toate competițiile naționale de padbol.

În urmă celor 2 zile de padbol, am avut plăcerea de a urmări 20 de meciuri, în semifinale ajungând 4 echipe din Rădăuți. Locul 1 a fost adjudecat după o lupta crâncenă de echipa formată din Chirilă George și Simionescu Alexandru, care au învins cu 2-1 la seturi echipa formată din Anton Alin și Avram Alexandru. Pe locul 3 a încheiat echipa formată din Biholari Daniel și Hurjui Cristi, care au învins cu 2-0 la seturi, echipa formată din Popa Cornel și Teodorovici Costel.

Câștigătorii au avut parte de premii, cupe și diplome, pe această cale mulțumim tuturor sponsorilor noștri care ne susțîn constant: Radburg, Atlantis Gold, Global Sport, Petrol Euro Tehnic, Joma, Burnout.

Ultima competiție națională de padbol din acest an este Cupa României la Padbol, ce se va desfășura în perioada 16-18 Septembrie la Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu”. Toți iubitorii sportului sunt invitați la baza sportivă Campo di Medici pentru performanță, distracție, și relaxare.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here