Pantofii cu toc inalt, un rau necesar

0
1052
pantofi cu toc inalt

Tocurile înalte sunt un tip de pantof în care călcâiul, în comparație cu vârful picioarelor, este semnificativ mai mare decât acesta.

Tocurile înalte fac ca purtătorul să fie mai înalt, accentuând mușchiul gambei și lungimea piciorului în ansamblu.  Există multe tipuri de tocuri înalte, care vin în diferite stiluri, culori și materiale și pot fi găsite în întreaga lume. Ele au semnificații importaante, culturale și la modă atașate acestora, care au fost în mare măsură modelate de contexte istorice în ultimii 1000 de ani.

Materiale

Pantofii cu toc înalt au fost fabricati din numeroase materiale de-a lungul istoriei. În primii ani, pielea și vita de vie erau preferate. Pe măsură ce civilizațiile progresau, s-au introdus mătase și piele de bumbac, în timp ce pluta și lemnul au fost folosite ca resurse ieftine în vremuri de război. După războaiele mondiale și creșterea producției de oțel, tocul real era o bucată de oțel înfășurată într-un fel de material. Acest lucru le-a permis designerilor să facă tocurile mai înalte și mai delicate, fără ca acestea să se rupă.

O revizuire sistematică a constatat că purtarea de pantofi cu toc înalt a fost asociată cu hallux valgus, dureri musculoscheletale și leziuni ale talpii.

Cercetările au arătat o corelație între înălțimea tocului și rănile care rezultă. În mod specific, tocurile înalte pot afecta cantitatea de tensiune prezentă în mușchii paraspiniali sau mușchii care se mișcă în spate de-a lungul coloanei vertebrale. Deoarece oamenii stau în mod obișnuit cu picioare drepte, răspunsul muscular al organismului la sentimentul nenatural de a purta tocuri înalte este tensionarea, provocând spatele, piciorul și chiar mușchiul umărului pentru a se strânge pentru a îmbunătăți echilibrul și stabilitatea. Unele cazuri mai specifice ale numeroaselor efecte secundare negative ale tocurilor includ entorse ale gleznei, dureri de spate și picioare, scurtarea tendonului lui Achille și pierderea mobilității articulațiilor în genunchiul purtătorului. În special, pantofii cu doar un spațiu mic pentru degetele de la picioare, pot strange si deranje câteodată suficient de tare pentru a cauza deformarea picioarelor. În plus, tocurile pot afecta modul în care purtătorul se plimbă încetind și scurtându-și mersul normal.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here