Incendii de vegetație în mai multe localități din județul Suceava: Șcheia, Pătrăuți, Mironu, Șerbănești, Rădăuți, Mănăstirea Humorului, Bivolărie și Grănicești

0
220

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava informează că odată cu încălzirea vremii, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea mai multor incendii de vegetație uscată, care au izbucnit în diferite zone ale județului.

Avertizarea ISU îndeamnă populația să evite focul deschis, în special în această perioadă când condițiile meteorologice favorizează propagarea flăcărilor. Duminică, 31 martie, pompierii au intervenit în nouă incendii de vegetație uscată în localitățile Șcheia, Pătrăuți, Mironu, Șerbănești, Rădăuți, Mănăstirea Humorului, Bivolărie și Grănicești.

Incendiile de vegetație sunt greu de controlat, mai ales când nu există acces facil pentru autospecialele de stingere și lipsesc sursele de apă. Unele situații pot fi generate de arderea resturilor menajere sau vegetației fără supraveghere, iar efectele pot fi devastatoare.

ISU atrage atenția asupra riscurilor și solicită autorităților și cetățenilor să acționeze cu responsabilitate. Arderea ilegală a vegetației uscate este interzisă conform legislației și poate atrage amenzi substanțiale, fiind o amenințare nu doar pentru mediu, ci și pentru vieți și proprietăți. Este important să fim vigilenți și să raportăm imediat la 112 orice situație de risc.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here