Vănzător din Piața Rădăuți, cercetat penal pentru comercializarea de îmbrăcăminte contrafăcută

0
262

La data de 31 martie 2024, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au desfășurat activități specifice pentru combaterea comercializării produselor contrafăcute în piața din municipiul Rădăuți.

În timpul verificărilor, Gelu B. a fost identificat în timp ce comercializa articole de îmbrăcăminte și încălțăminte cu mărci cunoscute fără a putea prezenta certificate de conformitate sau documente de proveniență.

În conformitate cu prevederile legale, bunurile au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor, existând suspiciuni că ar fi contrafăcute. Aceasta contravine legii nr. 84/1998, iar bărbatul a fost înregistrat ca suspect într-un dosar de cercetare penală.

Gelu B. a declarat că nu era conștient de prevederile legale privind mărcile și indicațiile geografice, nici dacă produsele pe care le vindea erau originale sau contrafăcute. Astfel, el este investigat pentru infracțiunea de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here