Unde să poziționezi chiuveta în bucătăria ta?

0
1556

După ce ai petrecut ore întregi căutând idei de amenajare a bucătăriei, cel mai probabil ai ales în final chiuveta ideală. Cât de mult te-ai gândit unde trebuie să o instalezi astfel încât să fie la îndemână? Dacă ai un buget restrâns, poate fi necesar să o lași acolo unde sunt poziționate țevile. Însă dacă vrei un upgrade, ia în calcul ce alte aparate sau elemente ar trebui să fie în apropiere. 

Iată câteva sfaturi pentru a amplasa chiuveta în bucătăria ta:

Folosește-te de instalațiile sanitare existente

Dacă nu ai suficienți bani sau vrei să rămâi în zonele în care poți reduce costurile, ia în considerare prelungirea duratei de viață a instalațiilor deja existente, îngrijindu-le corespunzător. Dacă dispunerea bucătăriei este cu adevărat disfuncțională, este posibil să nu fie o opțiune prea ieftină, dar sistemele sanitare ar trebui prioritizate. 

Găsește o priveliște bună

Dacă bucătăria face parte dintr-un proiect de construcție nou, atunci fă-ți o favoare și oferă-ți o priveliște frumoasă. Chiar dacă nu ești un fan al spălării vaselor de mână, un piesaj revigorant te va motiva să găsești plăcere în această activitate.

Dacă ai o un spațiu deschis, în care poți primi oaspeții, poziția chiuvetei este un aspect important. Dacă o instalezi pe un blat central îți va permite să stai cu ochii pe aragaz, dar și pe cei mici sau pe invitați. 

O poți orienta spre living și vei obține o vedere plăcută. În acest caz, vei avea nevoie de un articol sanitar cu un design aparte, iar dacă îți dorești să faci curând o achiziție, poți studia gama de chiuvete de bucătărie de la Sensodays.ro. Redecorarea spațiului gătit și luat masa trebuie să țină cont, de asmenea, de spațiile de lucru majore și de o triangulare armonioasă între geamuri, uși și spații de trecere. 

Aranjarea echipamentelor de bucătărie

Ideal ar fi ca mașina de spălat vase și chiuveta să fie una lângă alta. Acest lucru va face încărcarea mai ușoară și mai eficientă; mai mult de atât, este util și când scoți farfuriile, pentru a le pune la scurs.

Dulapurile ce sunt poziționate deasupra pot deveni spații de stocare sau pot masca anumite țevi, sau chiar hota, pentru a reda un aspect armonios. Mașina de spălat poate fi și ea instalată în bucătărie, în zona echipamentelor sanitare.

Definește zona de lucru

Dacă îți dorești un spațiu de lucru central, atunci amenajează o bucătărie de lux, care să aibă dimensiuni generoase și o masă pentru întreaga familie. Majoritatea celor moderne tind să pună în centrul aragazul sau cuptorul, ceea ce include și o hotă sau o gură de aerisire. Această variantă este ideală dacă ai suficient loc, dar dacă ai o încăpere mai mică, de preferat ar fi să ai o chiuvetă ca element central. Familia și prietenii se pot strânge în jurul blatului în timp ce te ocupi de pregătirea mesei sau de spălatul vaselor.

Concluzionând, mai sus regăsești idei pentru poziționarea chiuvetei, în funcție de utilitate, dar și de estetica spațiului. Cu cât este mai bine amplasată, cu atât bucătăria ta va fi mai ușor de folosit și curățat.!

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here