S.C. Servicii Comunale S.A. schimbă conductele de apă și canalizare din zona pietonalului

0
661

S.C. Servicii Comunale S.A. a demarat pe data de 26 Octombrie 2022, în zona pietonalului din centrul municipiului Rădăuți lucrările de schimbare a conductelor de apă și canalizare, astfel încât operatorii din zonă să se poată racorda la sistemul public de canalizare.

Adi Jecalo, managerul firmei S.C. Servicii Comunale S.A. transmite că aceste lucrări erau necesare rezolvând mai multe probleme ale municipiului, una dintre ele fiind sarcina complicată ce venea o dată cu solicitările repetate de vidanjare săptămânală pentru firmă în acea zonă greu accesibilă și aglomerată.

Primăria Municipiului Rădăuți a transmis următoarele pe pagina de Facebook pe 27 Octombrie 2022:

„Dragi rădăuțeni,

În cadrul proiectului multianual, ieri, 26 octombrie 2022, au fost demarate în zona pietonalului din centrul municipiului Rădăuți lucrările de schimbare a conductelor de apă și canalizare.

Această lucrare reprezintă o necesitate deoarece în această zonă, locuitorii și beneficiarii ei, nu sunt racordați la un sistem public de canalizare, iar rețeaua de apă existentă, necesită înlocuire.

Pentru clarificarea demersurilor administrative care sunt la zi și conforme cu legislația în vigoare, dezmințind în același timp orice fake news apărut în spațiul on-line, precizăm că aprobarea indicatorilor tehnico economici aferenți acestei lucrări, se regăsesc în HCL nr. 103 din 14.04.2022, iar includerea obiectivului în lista de investiții și demararea procedurii de achiziție, au fost efectuate în baza poziției 12/3 din lista de investiții, conform HCL nr. 209 din 30.08.2022. Pe lângă aceste hotărâri de Consiliu Local, există și Autorizația de construcție nr. 186 din 15 iulie 2022.

Valoarea acestor lucrări se ridică la aprox. suma de 450.000 lei, iar S.C Servicii Comunale S.A, ne asigură că dacă vremea le permite, vor finaliza aceste lucrări în cel mai scurt timp posibil.

Granitul care a fost scos de pe respectiva porțiune, se regăsește pe lista de inventariere a departamentului tehnic, procedându-se la scoaterea lui pentru a se evita distrugerea acestuia.

Vă mulțumim și vă asigurăm de transparență totală în demersurile administrației locale!”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here