Povestea Biancăi Rîpan din Suceava și RB Studio – obiecte vestimentare avangardiste pentru femeile îndrăznețe

0
2290

Bianca Rîpan, o tânără suceveancă, extrem de talentată îmbină croitoria cu arta în propriul studio de la Suceava, dezvoltând din pasiune pură, piese vestimentare unice într- un stil avangardist pentru femeile îndrăznețe.

CINE ESTE BIANCA RÎPAN?

Bianca Rîpan este o tânără creatoare de modă din Suceava, familistă, modestă și extraordinar de pasionată de domeniul în care activează. Bianca a terminat Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” din Suceava și a absolvit ulterior cursurile Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, schimbându-și lucrarea de licență pe ultima sută de metri dintr-o icoană de dimensiuni îndrăznețe într-o rochie din secolul XVI, care a fost atât de apreciată încât a fost expusă în vitrinele Galeriei de Artă din Suceava.

Un lucru pe care poate nu foarte mult lume îl știe este este că Bianca a vrut să termine Programul de studii Conservare şi Restaurare, dorindu-și foarte mult să restaureze Biserici și Mănăstiri, având în trecut chiar și propria expoziție de icoane pe lemn cu foițe de aur în Suceava. Cu toate acestea din momentul în care a descoperit că arta poate fi îmbinată cu croitoria și-a urmat pasiunea.

PASIONATĂ DE MAȘINA DE CUSUT, ÎNCĂ DE MICĂ

Bianca s-a născut cu mașina de cusut în față, întrucât mama ei după revoluție cosea pantaloni scurți, bermude, pentru a aduce un venit în plus familiei. Încă de mică a fost pasionată de mașina de cusut, stătea în fața acesteia ore în șir până când a avut șansa pe ascuns să o și încerce.

Din momentul în care a văzut ce poate să facă cu o mașină de cusut, nimic nu a mai oprit-o. Chiar dacă avea sau nu voie să o folosească, găsea modalități să-și exercite pasiunea, iar de la vârsta fragedă de 11 ani aceasta deja își făcea propriile fustițe și la 14 ani își cosea primul costum cu fustă și sacou. De atunci a început să facă artă din mașina de cusut și nimic nu a mai oprit-o.

PRIMA COLECȚIE LANSATĂ CU AJUTORUL BANILOR ÎMPRUMUTAȚI DE TATĂL EI DIN BANCĂ

Ieșind din tiparul designerilor de modă, Bianca este o femeie simplă, modestă și a trecut prin multe să ajungă unde este. Industriile creative, cum este cea în care Bianca activează necesită resurse destul de multe: materiale, accesorii și tot ce implică o colecție.

A participat la evenimente de modă încă de când a terminat facultatea, lucrarea ei de licență fiind prima sa colecție. S-a remarcat încă de la lansarea acesteia în anul 2008, și a fost intitulată Attitude, cu care a fost prezentă atât pe podiumuri naționale cât și internaționale.

Pe timpul facultății a primit o susținere necondiționată din partea părinților, astfel că această colecție a fost lansată cu bani împrumutați din bancă de tatăl ei. Un sacrificiu deosebit pe care Bianca îl menționează și apreciază de câte ori are ocazia.

POVESTEA BRANDULUI RB STUDIO

Până să fie creat brandul RB STUDIO, a fost o lungă perioadă în care Bianca Rîpan a colaborat și a creat pentru diverse firme din industria textilă realizând obiecte vestimentare atât pentru copii, cât și pentru bărbați oprindu-se în cele din urmă la obiectele vestimentare pentru femei.

Cu toate acestea ideea de RB STUDIO a apărut în momentul în care ea a conștientizat aprecierea oamenilor față de obiectele vestimentare create de ea. Astfel că după 10 ani de experiență a pus bazele propriului brand, RB STUDIO, acestea fiind inițialele numelui ei. Totul este creat de ea, chiar și logo-ul, semnificând o pasăre, acel moment când ea a decis să-și ia zborul către marele vis, acela de a-și deschide propriul studio.

PIESE VESTIMENTARE UNICE, MODERNE ȘI REVOLUȚIONARE

Prima colecție a designerului sub sigla acestui brand se intitulează ENOUGH și a fost prezentata pe podiumul internațional de la KMFW, bucurandu-se de un real succes printre tinerele iubitoare de fashion. Prin pasiunea și curajul de a crea piese ieșite din tipare, mereu unicat sau in serii mici, designerul Bianca Ripan dorește să ofere practic un limbaj unic de a-ți exprima personalitatea. Un stil atipic și cool totodată.

Piesele create de Bianca Ripan se vor remarca întotdeauna prin asocierea inedită de linii și croiuri unice, moderne și revoluționare, cu detalii neasteptate. De cele mai multe ori se inspira din trăiri, iar sistemele de închidere cum ar fi fermoare metalice, capse, nasturi sunt piesele cu care se “joacă” cel mai des în creațiile sale, astfel detaliile unice și imprevizibile, lucrate manual, i-au devenit ca o adevărată semnătura a pieselor create de ea.

Colecția Luxury de pe magazinul online RBSTUDIO.ro este cea prezentată la Iași pe scenă națională și internațională de modă și la Cluj la City Fashion Week.

Toate obiectele vestimentare din colecțiile RB STUDIO se fac pe comandă și sunt doar pentru femei. Creațiile sunt adaptate nevoilor fiecărei persoane în parte și sunt realizate pentru a impresiona și a da putere femeii ce le poartă.

MUNCA ÎNNOBILEAZĂ PE OM, IAR BIANCA O FACE DIN PURĂ PLĂCERE

Bianca Rîpan le face pe toate la RB STUDIO: concepe modelele de obiecte vestimentare, le croiește, le coase și le livrează, așa că experiența persoanelor care aleg să colaboreze cu ea va fi 100% personalizată și se vor bucura de implicarea deplină a designerului vestimentar.

Bianca este o femeie foarte implicată în ceea ce face și se desparte cu greu de obiectele vestimentare create, întrucât pune suflet și lucrează la fiecare în parte ca și cum ar face parte din ea. Aceasta are în plan să evolueze și să se extindă, dar nu va renunța niciodată la implicarea sa în creații.

ANTREPRENORI ÎN INDUSTRIA CREATIVĂ

Am reușit să obținem și un sfat de la Bianca Rîpan pentru cei care doresc să se implice în această industrie:

„Pentru a reuși sau pentru a rezista trebuie să iubești din tot sufletul meseria aceasta. Totul trebuie să vină din pasiune, iar fiecare piesă vestimentară trebuie să izvorască din suflet. Banii nu trebuie să fie pe primul loc, întrucât 90% din satisfacția acestei munci vine din feedback-urile clienților.

Nu renunța niciodată indiferent de obstacolele pe care le ai în cale, pentru că dacă îți dorești suficient de mult, nu vei avea cum să nu ai succes!”

Bianca Rîpan este o persoană extrem de entuziasmată pentru ceea ce face și nu poate să stea o zi fără să coase.

NU A AȘTEPTAT NICIODATĂ SĂ FIE DESCOPERITĂ, FIIND PREA OCUPATĂ SĂ SE DESCOPERE PE EA: „Căci de multe ori, nici eu nu știu ce urmează sa iasă din mâinile mele”.

Dacă îți dorești să descoperi RB STUDIO și pe Bianca te invit să-i urmărești colecțiile pe www.rbstudio.ro.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here