Dumitru Mihalescul îi adresează o întrebare ministrului Tineretului şi Sportului despre finanțarea programelor pentru tineret și sport în anul 2019

0
1003
Domnul Deputat Dumitru Mihalescul

Deputatul PNL din Rădăuţi, Dumitru Mihalescul, îi adresează o întrebare domnului Constantin-Bogdan Matei, Ministrul Tineretului şi Sportului, legată de finanțarea programelor pentru tineret și sport în anul 2019 – surse bugetare naționale și fonduri europene nerambursabile.

„Domnule ministru,

La o simplă evaluare a bugetului de care dispune Ministerul Tineretului și Sportului, în directă relație cu programele de tineret și infrastructură sportivă pe care ar trebui să le gestioneze, putem să ajungem cu ușurință la concluzia că acest minister are un rol pur decorativ, iar pentru problemele tineretului și sportului se cheltuie sume modice, care nu sunt suficiente nici măcar pentru mentenanța infrastructurii și pentru plata salariilor angajaților din domeniu.

Analizând activitatea miniștrilor care s-au succedat la acest portofoliu, am remarcat că niciun ministru din ultimii 5 ani nu a solicitat Ministerului Finanțelor Publice suplimentarea creditelor bugetare pentru tineret și sport, care sunt cuprinse în legile bugetare. De asemenea, deși la nivelul Uniunii Europene există cel puțin 3 axe de finanțare nerambursabilă pentru tineret și sport, Ministerul nu a reușit să acceseze aproape nimic din aceste fonduri gratuite.

În condițiile în care cea mai mare amenințare la adresa României o reprezintă pierderea constantă de populație tânără, prin migrație către statele dezvoltate din UE, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Care este valoarea creditelor bugetare pe care le are la dispoziție Ministerul Tineretului și Sportului în anul 2019 pentru realizarea de proiecte pentru tineret? Dar pentru investiții în infrastructura sportivă?
  • Care este valoarea proiectelor derulate în anul 2019 din fonduri europene nerambursabile aferente cadrului financiar multianual 2014-2020 pentru programe de tineret și sport?

            Menționez că solicit răspuns în scris.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
Deputat PNL
Dumitru Mihalescul”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here