Dumitru Mihalescul critică dur parlamentarii PSD-ALDE pentru voturile împotriva proiectelor de dezvoltare pentru suceveni

0
950
Dumitru Mihalescul critica dur PSD-ALde

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, îi critică foarte dur pe deputaţii şi senatorii PSD-ALDE din Judeţul Suceava care, la votul asupra bugetului de stat pentru anul 2019, s-au ghidat numai după degetul îndrumător al lui Dragnea, uitând că Suceava este parte din Regiunea Nord-Est, cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană:

”Parlamentarii PNL din Judeţul Suceava au propus peste 30 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2019. Toate au fost respinse pe bandă rulantă fără ca parlamentarilor PSD-ALDE să le pese de faptul că noi, liberalii, solicităm bani pentru cele mai urgente proiecte de investiţii din judeţ şi pentru rezolvarea celor mai mari lipsuri ale sucevenilor. Modernizări de drumuri judeţene şi naţionale, modernizări de şcoli, grădiniţe şi spitale, construcţia de infrastructură de mediu prin care să apărăm locuitorii de efectele inundaţii, construcţia şi extinderea de reţele de gaze, de apă şi canalizare pentru zeci de mii de familii sunt numai câteva dintre propunerile pe care le-am înaintat noi, parlamentarii PNL de Suceava. Ne-am luptat pentru aceste investiţii şi în comisiile parlamentare, dar şi în plenul reunit al Parlamentului. Nu pot să înţeleg de ce parlamentarii PSD şi ALDE s-au opus atât de vehement alocării de bani pentru judeţul nostru, deşi Guvernul şi parlamentarii de la putere ştiu foarte bine că  în Bucovina avem cea mai slabă infrastructură din România. Astfel, bugetul pentru 2019 nu va aduce nimic bun pentru Suceava, ci numai şantiere abandonate şi proiecte uitate.

Ceea ce m-a uimit cel mai puternic este modul în care parlamentarii PSD-ALDE au votat împotriva copiilor. Au votat împotriva dublării alocaţiilor de stat pentru copii, iar apoi nu au ştiut cum să facă să confişte rezultatul votului, ca să spună că ei au majorat alocaţiile. Au votat fără să clipească împotriva copiilor suceveni, respingând propunerea parlamentarilor PNL privind construirea unei secţii de pediatrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou, Suceava. Este de neacceptat faptul că cei din PSD şi ALDE au votat împotriva construirii unei secţii speciale pediatrice la Suceava, deşi ştiu cu toţii că la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou copiii nu au nicio condiţie decentă ca să poată fi trataţi corespunzător, iar personalul medical trebuie să facă faţă unor condiţii şi dotări la nivelul anilor 60. Personal, nu ştiu dacă parlamentarii PSD-ALDE vor avea curajul şi demnitatea să dea ochii cu cetăţenii din judeţ şi nu ştiu ce argumente vor avea pentru voturile împotriva proiectelor Sucevei şi împotriva copiilor!”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here