Asociația BAFI organizează „Semințe libere” pe 9 Februarie în Rădăuți

0
884
Seminte libere Radauti

Asociația BAFI organizează evenimentul „Semințe libere” pe 9 Februarie 2019, începând cu ora 11:00, la Trees cafe în Rădăuți și invită cu drag iubitorii de semințe tradiționale, mici și mari la un eveniment pentru comunitate.

Sunt așteptați cu drag grădinarii pricepuți, de la bunici la fermieri, să împărtășească din cunoștințele lor despre păstrarea semințelor și poate și din surplusul lor de semințe, unele păstrate în familie de generații.

Din program:

** Daruire și schimburi de semințe, bulbi, butași, ș.a.m.d. din surplus, cu sursa de proveniența și metodele de îngrijire cât mai transparente.

** Inițierea unui „grup de lucru” zonal în vederea cooperări pentru multiplicarea semințelor și distribuirii informațiilor despre agroecologie, susținere și informare pentru începători în ale gradinăritului.

** În cadrul întâlnirii, Adina M. Moise, inițiator al mișcării „Semințe Libere”, ne va împărtăși despre „Casa Semințelor – Banca de semințe a comunității” – noul proiect-parteneriat al Asociației România în Tranziție cu Asociația Internațională Arche Noah, cu experiență de peste 30 de ani în salvarea semințelor.

** Scurtă prezentarea intențiilor Asociației BAFi pentru direcția agroecologie, plantări și grădini

Eveniment cu intrarea libera, organizat în spiritul economiei darului.

Pentru o bună organizare, înscrie-te completând formularul -> LINK ÎNSCRIERE

Foarte foarte important:
nu trebuie să dai ca să primești, nu trebuie să ai ca să primești – rămân regulile cele mai importante pe care vrem să le ducem mai departe.

Și – mai ales, pentru că Semințele nu le-am inventat noi – ci sunt aici dinaintea noastră, avem datoria să le păstrăm mai departe vii, curate, puternice, pentru generațiile care vin.

Organizatori: Seminte libere – Romania in Tranzitie si Asociația BAFI
Împreună cu Banca de Gene Suceava

Alin Tudosă – coordonator local
Inițiator proiect Seminte libere – Romania in Tranzitie: Adina M. Moise.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here