AI O FLOTĂ AUTO? Iată care sunt cele mai simple soluții pentru a economisi bani rapid

0
851

Pandemia mondială a afectat multe afaceri și nu doar în România. Majoritatea business-urilor care au resimțit masiv încetinirea consumului au fost cele din domeniul turistic, horeca și transporturi. Multe job-uri s-au închis și mulți antreprenori se gândesc să renunțe, pentru că, odată ce activitatea s-a limitat, piața s-a blocat, iar relansarea economică nu dă semne că va apărea prea curând.

Dacă și pe tine te-a afectat masiv acest blocaj și ai o flotă auto care consumă mulți bani, cel mai bine este să te gândești cum să reduci din costuri. Important este să depășești această criză economică fără multe datorii.

CUM SĂ OBȚII BANI RAPID PRIN OPTIMIZAREA COSTURILOR UNEI FLOTE AUTO?

De multe ori, atunci când analizezi documentele la final de lună, îți dai seama că mașinile tale consumă foarte mulți bani, fie prin combustibil, fie prin reparații sau asigurări. Însă există metode de a reduce aceste costuri:

  • Stilul de condus – dacă vei discuta cu șoferii tăi, vei descoperi că fiecare are stilul propriu de condus și nu țin cont de multe detalii care pe tine te-a ajuta la costuri. Limitarea vitezei și păstrarea uneia constante pentru mai mult timp, sunt lucruri ce pot reduce costul de combustibil cu 40%;
  • Starea anvelopelor – anvelopele uzate cresc consumul de combustibil și pot determina și alte probleme ale mașinii. De aceea, este foarte important să le verifici regulat;
  • Folosirea aerului condiționat – chiar dacă nu poți obliga șoferii să meargă fără aer condiționat, le poți sugera să îl folosească doar atunci când este nevoie, pentru a participa și ei la eficientizarea costurilor în aceste vremuri tulburi. Astfel, veți putea face o economie de aproximativ 15% la combustibil.

Dacă aceste idei nu funcționează, există companii dedicate, ce îți pot oferi soluțiile pentru administrarea unei flote auto, fără bătăi de cap și cu rezultate remarcabile la nivel de eficiență. O monitorizare strictă și atentă a kilometrilor parcurși, revizii la timp și rapoarte periodice cu statusul mașinilor este tot ce îți trebuie pentru a economisi bugete serioase.

Dacă, totuși, te gândești să renunți la o parte din flota auto, pentru a reduce din costuri, atunci când te pregătești de vânzarea mașinilor este bine să ții cont de anumite detalii:

  • Păstrează istoricul de service – pune la dispoziția cumpărătorului toate facturile de întreținere ale mașinii, pentru a dovedi că nu ai nimic de ascuns și ai avut grijă de mașinile tale;
  • Fii pregătit pentru negociere – costul pe care cumpărătorul îl are în minte atunci când vine să îți vadă mașinile este cu cel puțin 10% mai mic decât cel din anunț. Fii pregătit pentru a oferi un preț corect mașinilor tale, ținând cont de numărul de kilometrii și uzura lor. În plus, discount-ul de volum este și el așteptat de cumpărător, așa că îi poți face o ofertă de nerefuzat;
  • Fotografii suficiente – o poză generală cu tot parcul de mașini nu va fi suficientă pentru ca potențialii tăi cumpărători să ia o decizie de achiziție. Este necesar să ai minim câte o fotografie cu fiecare mașină din flotă, mai ales dacă ai mai multe modele achiziționate.  

În concluzie, criza economica va fi depășită, dar important este ca acum să găsești toate mijloacele prin care poți rezista acestei perioade, astfel încât pierderile să nu fie foarte mari, iar afacerea ta să supraviețuiască.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here