Trial Bike și concurență acrobatică la Cupa Națională de Trial Bike organizată duminică la Rădăuți

0
360

Municipiul Rădăuți va fi gazda unui eveniment spectaculos în acest weekend. Este vorba despre Cupa Națională de Trial Bike, ediția 2023. Riderii din întreaga țară se vor întrece pentru a obține titlul de campion național, dar și cei mai tineri dintre bicicliști sunt invitați să participe la acest concurs extrem.

Evenimentul va avea loc în Piața Unirii din Rădăuți, duminică, 7 mai, de la ora 15.00.

Trial Bike este un sport individual ce presupune parcurgerea unui traseu cu bicicleta, peste diferite obstacole, fără ca sportivul să le atingă decât cu pneurile. Sportul are atractivitatea și dificultatea sporturilor extreme, dar nu și același grad de risc. Cele mai folosite obstacole sunt paleți, cauciucuri, bobine, pietre de dimensiuni mari și caroserii de mașini. La fiecare secțiune a traseului este repartizat un arbitru care urmărește concurentul în timp ce parcurge traseul, îl cronometrează și îl penalizează corespunzător dacă este cazul.

Trialul este un sport relativ nou în România, dar foarte apreciat pe plan internațional și care cunoaște o dezvoltare explozivă, combinația de ciclism, echilibristică și acrobație trezind un mare interes în întreaga lume. Organizatorii promit „o competiție extremă și plină de adrenalină”.

În cadrul competiției va avea loc și un concurs de biciclete pentru copii, la care înscrierile se pot face la fața locului sau în prealabil. Mai multe informații în articolul de mai jos:

Concurs de Biciclete pentru Copii – Duminică 7 Mai – Rădăuți

Organizatorul principal al acestui eveniment este Iulian Zaharie, un concurent de elită și practicant al acestui sport, cu un palmares de 12 titluri de Campion Național, ocupant al locului 8 la nivel european și 14 la nivel mondial.

În concluzie, Cupa Națională de Trial Bike, ediția 2023, va fi un eveniment de neratat pentru iubitorii sporturilor extreme, dar și pentru cei care doresc să își testeze abilitățile pe două roți. Așadar, încurajăm toți iubitorii acestui sport să participe și să își demonstreze abilitățile într-un mediu competitiv și prietenos.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here