Tot ce trebuie să știi despre solicitarea unui credit IFN

0
170
Tot ce trebuie să știi despre solicitarea unui credit IFN

Nevoia de bani este o situație cu care am făcut cunoștință marea majoritate dintre noi, iar dacă este pentru prima dată când treci prin așa ceva, îți furnizăm o soluție eficientă. Aceasta este reprezentată de creditul IFN, de care probabil că ai mai auzit vorbindu-se până acum, dar nu ești foarte lămurit ce presupune.

Înainte de a-ți explica mai pe larg, trebuie să lămurim ce înseamnă „IFN”, pentru a-ți fi mai ușor să înțelegi pașii de urmat. IFN este acronimul de la Instituție Financiară Nebancară, adică o instituție care funcționează legal, după niște norme bine stabilite, acordând credite în condiții mai flexibile și mai puțin riguroase decât băncile. Acum, că am lămurit asta, hai să vedem care sunt etapele de urmat pentru solicitarea unui credit IFN! 

Alege perioada optimă de creditare

Contractarea unui credit IFN presupune rambursarea acestuia după o anumită perioadă, cu dobânda aferentă. Dobânda depinde de suna împrumutată dar și de perioada de creditare. Astfel, dacă vei împrumuta o sumă pe termen scurt, dobânda va fi una mai mică, în timp ce un credit rambursat după mai multe luni, va avea o dobândă mai mare.

Pentru a găsi cea mai bună variantă, IFN-urile pun la dispoziția clienților  un simulator de credite, foarte simplu de utilizat. Trebuie să introduci suma pe care vrei s-o împrumuți și perioada de creditare, iar calculatorul îți va arăta care este dobânda și suma totală pe care va trebui să o rambursezi. În acest mod, poți alege varianta care te avantajează, fără riscul de a avea surprize neplăcute pe parcurs. 

Fă-ți cont pe site-ul instituției

Cele mai multe IFN-uri acordă credite online, pentru că astfel se simplifică foarte mult procedurile, iar clienții nu mai trebuie să fie puși pe drumuri. Astfel, după ce ai folosit simulatorul de credite de pe site-ul IFN-ului, următorul pas este să-ți faci un cont online. Vei găsi un buton special pentru crearea contului sau vei fi direcționat automat către pagină când vei accesa rubrica de solicitare a unui împrumut. Trebuie să completezi formularul cu datele personale solicitate iar apoi, profilul tău va fi activat după ce datele vor fi verificate și aprobare de reprezentanții IFN-ului. 

Completează cererea de creditare

Odată activat profilul, poți depune cererea de creditare pentru suma dorită. Cererea se întocmește tot online, completând toate rubricile unui formular și atașând apoi o copie după actul de identitate și după un act care să dovedească faptul că ai un venit stabil.

După caz, ar putea fi nevoie ca aceste copii să le trimiți pe o adresa de e-mail, fie scanând documentele respective, fie făcându-le o poză cu telefonul. După ce ai completat cererea, aceasta este trimisă la validare, iar în cel mai scurt timp vei primi răspunsul. 

Cum obții banii

Dacă totul este în regulă, cererea ta de împrumut va fi validată, apoi se va genera automat contractul de creditare. Bineînțeles că vei fi notificat în acest sens, precum și cu privire la faptul că ți-au fost virați banii.

La momentul completării cererii poți alege singur modalitatea de virare a banilor. Dacă ai un card bancar, lucrurile se rezolvă foarte simplu, fiind suficient să specifici codul IBAN, iar apoi să mergi la bancomat oricând dorești, pentru a scoate banii. De asemenea, creditul îți poate fi virat și într-un cont bancar  specificat de tine, având posibilitatea să ridici bani de la bancă. 

Creditul se va rambursa apoi în aceeași monedă în care a fost acordat, iar dacă data scadentă pică într-o zi nelucrătoare, scadența se prelungește până la următoarea zi în care se lucrează.

Dacă ai reușit să faci rost de bani mai repede decât anticipai, poți rambursa creditul înainte de data scadentă, fără a fi nevoit să plătești vreun comision sau o altă taxă în plus. Mai trebuie să știi că un IFN nu percepe taxe de administrare a creditului sau de analiză a dosarelor așa cum se întâmplă în cazul anumitor bănci, așa că vei fi scutit de cheltuieli în plus.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here