Tot ce trebuie să știi despre seria iPhone 11 de la Apple înainte de a investi într-un nou terminal

0
668

Când faci o paralelă între iPhone 11 și variantele sale Pro și treci pe hârtie toate diferențele dintre cele trei terminale, lista cu care te alegi în final arată cam așa:

  • un display mai frumos;
  • o cameră ceva mai bună;
  • câteva minute în plus de autonimie;
  • o încărcare mai rapidă;
  • rezistență sporită la apă.

În linii mari, acestea sunt toate diferențele notabile dintre telefoanele iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max în comparație cu frățiorul lor mai mic, ceva mai prietenos la preț, terminalul iPhone 11. Și totuși, chiar dacă la prima vedere ceea ce am enumerat mai sus nu pare neapărat foarte mult, o mulțime de fani ai companiei Apple scot cu lejeritate din buzunar câteva sute de euro în plus pentru a investi în terminalele mai scumpe. De ce procedează așa și care este motivația din spatele investiției lor vom afla din rândurile următoare.

iPhone 11 vs variantele sale Pro în ceea ce privește design-ul

La capitolul dimensiuni, Apple ne-a obișnuit deja de la terminalele iPhone XS și iPhone XR cu abordarea sa. Astfel, ca măsuri, iPhone 11 reprezintă calea de mijloc dintre iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Pe de altă parte, din punct de vedere estetic, toate cele trei terminale împărtășesc mai mult sau mai puțin același aspect.

Cu excepția diferențelor date de dimensiuni, iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max seamănă foarte mult datorită display-ului lor din sticlă și spatelui din același material, care le oferă un plus de eleganță. Mai mult, chiar și umflătura camerelor este tot pătrată în cazul tuturor terminalelor, cu toate că cel mai ieftin dispozitiv nu are decât două lentile. Totuși, ca să justifice într-o oarecare măsură diferențele de preț, spre deosebire de terminalul standard cu margini confecționate din aluminiu, cele Pro sunt dotate cu oțel inoxidabil.

Indiferent de modelul lor, toate cele trei telefoane din seria iPhone 11 sunt disponibile într-o superbă gamă de culori, iar ca utilizator, dacă dorești să acorzi un plus de personalitate terminalului tău, o poți face foarte simplu dotându-l cu un set de huse iPhone 11, huse iPhone 11 Pro sau huse iPhone 11 Pro Max de la Itelmobile, care să-i ofere un look personalizat, dar în același timp și mai multă protecție.

iPhone 11 comparat cu variantele sale Pro la capitolul performanțe

Când vrei să investești într-un terminal performant în detrimentul variantelor sale Pro, prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este: ce NU poți să faci cu el, dar ai putea face cu dispozitivele mai scumpe?

Din fericire, când vine vorba de iPhone 11, limitările sunt foarte puține. În primul rând, ca și iPhone 11 Pro sau iPhone 11 Pro Max, și iPhone 11 este dotat cu un uimitor procesor A13 Bionic, capabil de mult mai multe operații decât predecesorul său. Acest procesor, împreună cu revoluționarul sistem de operare iOS, fac posibilă dotarea telefoanelor Apple cu baterii mai mici, dar implicit mai ușoare decât ale altor terminale de top, fără însă a sacrifica autonomia.

Astfel, având parte de același procesor, în majoritatea situațiilor la care poate fi supus un telefon, toate cele trei terminal din seria iPhone 11 se descurcă mai mult sau mai puțin la fel de bine.

Cât de mult valorează cea de-a treia cameră a telefoanelor iPhone 11 Pro și Pro Max?

Variantele Pro din seria iPhone 11 au un avantaj evident la capitolul fotografie față de dispozitivul standard și acela este existența unei camere telephoto de 12 MP, cu diafragmă f/2.0 și 2x optical zoom care permite captarea unor imagini ce nu sunt posibile și terminalului mai ieftin.

Cu toate că diferențele nu par foarte mari, dacă este să ne luăm după ceea ce susțin producătorii, terminalele Pro permit utilizatorilor lor să calibreze cu precizie fiecare cameră, controlând expunerea și white balance-ul. Astfel, ca să răspundem la întrebarea din titlu, pentru un iubitor de fotografie ansamblul de lentile cu care sunt dotate terminalele Pro valorează foarte mult pentru un amator de fotografie și justifică diferența de preț dintre dispozitive, încă destul de pronunțată chiar și la atâta timp după lansare.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here