Top 4 metode de verificare a instalatiei sanitare

0
2270
reparatie instalatie sanitara

Din cauza solicitarii constante a instalatiei sanitare, aceasta are nevoie de un proces continuu de mentenanta pentru a-i prelungi durata de viata, pentru a-i asigura o functionare optima si igienica. Pe langa verificarile periodice, ai nevoie si de materiale calitative care sa reziste la coroziune.

Verificarea instalatiei e obligatorie indiferent daca te-ai mutat intr-o locuinta noua sau daca stai de foarte mult timp in ea. In plus, vei preveni probleme care iti pot afecta confortul personal, dar si vecinii. Totodata, vei putea scuti sume importante de bani pe care le poti investi in inlocuirea instalatie care prezinta urme ireparabile de uzura.

Iata cum poti verifica rapid starea de functionare a instalatiei sanitare

Pentru a te asigura ca instalatia sanitara functioneaza corespunzator, poti face cateva teste simple si accesibile cu ajutorul carora vei afla ce probleme intampina aceasta si cum le poti rezolva.

Mareste presiunea

In cazul in care observi ca apa curge la o presiune scazuta, o poti mari la un nivel cat mai mare, chiar maxim, pentru a observa daca defectiunea persista. In cazul in care ai parte de o presiune mica indiferent de nivelul la care o folosesti, trebuie sa verifici eventualele scurgeri de apa care pot aparea din cauza unor fisuri pe oricare dintre tevi. Pentru a face acest lucru, foloseste mana sau o carpa pe care o poti trece peste robineti.

Este indicat sa opresti apa si sa o pornesti din nou la presiune maxima, deoarece aceasta te ajuta sa descoperi orice tip de fisura.

Ai grija la umezeala de pe perete

Un semn al unei instalatii defecte este umezeala care apare pe perete, mai ales daca ea se afla in interiorul acestuia. In astfel de cazuri, este recomandat sa apelezi la ajutorul unui specialist, deoarece este necesara o interventie diferita, care presupune patrunderea prin peretele respectiv pentru a ajunge la teava defecta.

Utilizarea materialelor calitative, cum sunt cele puse la dispozitie de NicoMetalTub, asigura functionarea optima a instalatiei sanitare chiar si in medii izolate si greu accesibile, pentru a evita interventiile complicate care implica gaurirea peretelui.

Asigura un proces igienic periodic

Din cauza contactului frecvent cu resturile menajere, tevile pot deveni insalubre.

Pentru a evita problemele de igiena, este recomandat sa dezinfectezi tevile cu o combinatie de apa cu clor pe care sa o introduci in instalatie si sa o lasi acolo timp de 24 de ore. La final, clateste instalatia cu apa curata.

Fii atent la zgometele necorespunzatoare

Daca din interiorul instalatiei se aud sunete ciudate, exista posibilitatea aparitiei unor defectiuni la nivelul garniturilor. Astfel, este necesara inlocuirea acestora.

Indiferent de tipul de defectiune, trebuie sa intervii prompt pentru a repara instalatia sanitara si pentru a-i asigura o functionare optima pana la sosirea unui instalator profesionist.

Este foarte important sa faci verificarea periodica a instalatiei pentru a preveni in timp util situatiile neplacute si pentru a prelungi durata de viata a acesteia. In plus, vei putea economisi sume importante de bani, deoarece mentenanta este mai accesibila financiar decat inlocuirea unei piese sau a intregii instalatii.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here