Timp de 4 zile, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” a serbat cei 150 de ani de existență

0
123

Timp de 4 zile, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” a serbat cei 150 de ani de existență. O manifestare cu o încărcătură emoțională extraordinară, având ca reper cei 150 de ani de excelență în educație.

„Altfel spus, a devenit istorică înscrierea identității noastre în cartea valorilor bucovinene, o istorie în care scara valorilor a fost completată de această instituție de prestigiu.

Despre competențele dascălilor de la Hurmuzachi s-au scris multe tomuri, sute de ziare și s-au făcut auzite în zeci de emisiuni media. Ei sunt eroii care au ridicat vocația de dascăl pe cel mai înalt piedestal al profesiei. De ei ne vom aminti mereu, nu doar la ceas aniversar, pentru că ei au șlefuit și au creat nu doar oameni, ci personalități.

Prezent la toate manifestările prilejuite de acest moment festiv, primarul Municipiului Rădăuți, dl. Bogdan Loghin, a ținut să evidențieze în calitatea actului educațional, atât implicarea cadrelor didactice, cât și implicarea activă a elevilor:

„De-a lungul manifestărilor, din acest an, am regăsit în discursul dascălilor bucuria de a pomeni despre foști elevi, care astăzi predau sau lucrează în cercetare, sau în diferite alte domenii, la vârful unor instituții prestigioase la nivel național sau chiar mondial. Ne încântă și ne bucură că au luat în bagajul lor numele Colegiului și al Rădăuțiului, dorindu-ne ca toată contribuția geniului lor să fie primordial îndreptată spre România. Trăim vremuri grele, care uneori impun măsuri extreme, însă exodul tinerilor și a forței de muncă sunt chestiuni care ar trebui să ne preocupe, spre a ne păstra geniile ACASĂ. Implicarea ELEVILOR în buna desfășurare a activităților școlare, care NU trebuie neglijată, la braț cu implicarea totală a cadrelor didactice, reprezintă piatra de temelie a unui act educațional de calitate.

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” este dovada vie că ROMÂNIA EDUCATĂ reprezintă baza unei societăţi sănătoase!

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”

La finalul manifestărilor, dl. Primar a oferit și o „Plachetă de onoare” conducerii Colegiului, în semn de respect și prețuire.”

Foto : Doru Clipa

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here