Tibeică Silviu-Cătălin sesizează primăria Rădăuți în legătură cu o serie de probleme semnalate de cetățenii din zona Obor

0
2131
Tibeica Silviu-Catalin

Organizația TNL Rădăuți, prin intermediul domnului președinte Tibeică Silviu-Cătălin, a făcut o sesizare către Primăria Municipiului Rădăuți în urma discuțiilor din teren cu cetățenii din zona Obor în care a semnalat următoarele probleme:

  • Problema nefinalizării lucrărilor la Școala Gimnazială nr.6, școală ce se află în administrarea Primăriei Municipiului Rădăuți din anul 2017
  • Problema câinilor maidanezi ce pun în pericol viața cetățenilor
  • Proasta calitate a asfaltărilor

“Către,
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI RĂDĂUȚI
În atenția domnului primar Nistor Tătar

Subsemnatul, Tibeică Silviu Cătălin, domiciliat în municipiul Rădăuți, identificat cu C.I. seria SV nr. xyzxyz, în calitate de Președinte al organizației Tineretului Național Liberal – filiala Rădăuți,

Formulez prezenta:

SESIZARE

Prin care supunem atenției dumneavoastră două dintre cele mai importante probleme ale locuitorilor din municipiul Rădăuți, cartierul Obor, respectiv:
1. Nefinalizarea lucrărilor la Școala Gimnazială nr. 6 din Rădăuți, amplasată în cartierul Obor după aproximativ 13 ani de la începerea acestora;
2. Proasta calitate a asfaltărilor realizate pe străzile din cartierul Obor, care la scurt timp de la asfaltare au început să prezinte fisuri,

1. Cu privire la data finalizării lucrărilor la Școala Gimnazială nr. 6 din Rădăuți, amplasată în cartierul Obor având în vedere faptul că lucrările de construire a acestei unități de învățământ au fost demarate în urmă cu aproximativ 13 ani, iar în urma discuțiilor din teren purtate cu locuitorii din zonă, aceștia și-au exprimat nemulțumirea și revolta față de stagnarea lucrărilor la acest obiectiv și imposibilitatea dării în folosință a acestuia.
Deși lucrările de construire a Școlii Gimnaziale nr. 6 din cartierul Obor au fost demarate încă din anul 2006, în primul an de la începerea lucrărilor acestea fiind finalizate în proporție de aproximativ 90%, nici până la acest moment unitatea de învățământ nu a fost dată în folosință, cu toate că în anul 2017 școala a intrat în administrarea Primăriei Rădăuți, aceasta luându-și angajamentul finalizării și dării în folosință a școlii în cel mai scurt timp.

În lipsa finalizării lucrărilor începute de mai bine de 13 ani, cele deja efectuate au început să se degradeze, în timp ce curtea interioară și terenul din imediata vecinătate a construcției a fost năpădită de buruieni și gunoaie, clădirea devenind deseori adăpost pentru oamenii străzii și câinii maidanezi în condițiile în care nu este asigurată nici paza acestui obiectiv.

Astfel, câinii maidanezi care și-au făcut adăpost la subsolul acestei școli sunt o altă problemă majoră a oamenilor din zonă, cât și a celor care tranzitează zona, întrucât aceștia sunt foarte agresivi și nu de puține ori s-a întâmplat ca aceștia să atace copii și oameni, punând în pericol siguranța acestora.

Locuitorilor le este frică să iasă pe stradă sau să își lase copii afară la joacă, fiind deranjați și de lătratul câinilor maidanezi în miez de noapte.

Prin urmare, nemulțumirea și disconfortul locuitorilor din zona Obor au atins cote maxime în condițiile în care deși s-a început construirea unității de învățământ de mai bine de 13 ani, copiii acestora nu o pot folosi, ba mai mult decât atât, aceasta a devenit adăpost pentru câinii maidanezi și oamenii străzii.

2. În ceea ce privește cel de al doilea aspect sesizat, respectiv proasta calitate a lucrărilor de asfaltare realizate pe străzile din cartierul Obor, municipiul Rădăuți, trebuie precizat faptul că deși lucrările de reparație/plombare a străzilor au fost realizate în primăvara acestui an, în mai puțin de 6 luni acestea au început să se degradeze, să prezinte fisuri iar asfaltul a început să se sfărâme.

Astfel, este mai mult decât evident faptul că la realizarea acestor lucrări de asfaltare/plombare străzi au fost folosite materiale de o calitate necorespunzătoare sau lucrările au fost realizate în condiții meteo nefavorabile (pe timp de ploaie sau îngheț), fapt ce a condus la degradarea foarte rapidă a acestora, creând disconfort locuitorilor din zonă.

Anexez prezentei sesizări imagini realizate la fața locului.

Având în vedere toate aceste aspecte sesizate, solicităm să luați măsuri urgente în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă locuitorii cartierului Obor astfel încât aceștia să poată beneficia de confortul oferit de mediul urban (respectiv, străzi asfaltate, fără gropi; școală în cartier astfel încât copii să nu fie nevoiți să se deplaseze distanțe considerabile pentru a ajunge la școală) având în vedere că aceștia achită aceleași taxe și contribuții ca toți ceilalți locuitori ai orașului Rădăuți și este normal și firesc să beneficieze de aceleași facilități.

În urma deplasării mele în teren și a discuțiilor pe care le-am purtat cu locuitorii cartierului Obor am putut constata nemulțumirea acestora față de lipsa de implicare și superficialitatea autorităților față de problemele lor, sens în care solicităm să luați atitudine față de problemele sesizate și să procedați la soluționarea lor.
În speranța soluționării favorabile a prezentei sesizări,

TIBEICĂ SILVIU CĂTĂLIN
Președinte al organizației Tineretului Național Liberal – filiala Rădăuți

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here