Te-ai hotărât să concepi singur designul mobilei din casă? Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont!

0
908

Dacă ești o persoană creativă și plină de imaginație, cu siguranță ai o viziune amplă, mai ales când vine vorba despre factorul estetic. Ești în proces de amenajare a casei și ai observat că îți dorești altceva decât variantele clasice de mobilă? Poți face chiar tu proiectul prin care vei crea, cu ajutorul unui specialist, piese unice și originale, perfecte pentru tine. 

Însă, în tot acest proces, este bine să ai un plan bine făcut și să iei în calcul toate detaliile care pot influența proiectul pe parcurs.

Află care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când vrei să concepi singur designul mobilei din casă!

  • Dimensiunile

Dimensiunile pe care le ai la dispoziție sunt extrem de importante, fiindcă, pe baza lor, îți vei face planul de design. Dacă încăperile sunt mici, este bine să te orientezi către un stil minimalist, care să-ți ofere tot ce ai nevoie, fără a aglomera inutil spațiul. Bineînțeles, dacă te-ai hotărât să-ți creezi mobila, este mai ușor să ții cont de acest aspect, deoarece poți jongla cu ideile tale. Este mai dificil să găsești piese de mobilier gata făcute, care să se potrivească perfect în locuința ta.

În cazul în care nu știi de unde să pornești în acest proces, poți să o iei treptat, cameră cu cameră. Livingul și dormitorul au, în general, cele mai întinse suprafețe din casă, așadar, libertatea este mai mare, iar procedeul este mai ușor. Însă, în ceea ce privește baia sau bucătăria, mai ales dacă sunt de mici dimensiuni, există o serie de trucuri pe care le poți pune în aplicare pentru a găsi cele mai bune opțiuni. 

  • Culorile

Culorile alese pot influența major aspectul final – dacă urmează să amenajezi un spațiu mic, este recomandat să alegi nuanțe deschise, pentru a “mări” încăperea din punct de vedere optic. Dacă dimensiunile nu sunt o problemă pentru tine, îți poți folosi imaginația, optând pentru combinații cromatice inedite, originale și personalizate, care să iasă în evidență. 

În situația în care ești o persoană creativă, pasionată de artă și de obiecte handmade, poți interveni în acest proces al creării mobilei perfecte – poți picta piesele de mobilier sau le poți personaliza în stil propriu. Cu siguranță, vei găsi metodele potrivite de a obține un design aparte, asupra căruia să-ți lași amprenta personală!

  • Materialul

Materialul ales poate influența major atât procesul de lucru, cât și aspectul final. Este bine să te îndrepți către variante rezistente și solide, dar care să fie și atractive din punct de vedere estetic. În funcție de acest factor, greutatea lor poate varia – însă, chiar dacă produsele finite sunt greu de transportat, există soluții care îți pot ușura munca. 

Pentru a nu avea probleme în ceea ce privește mutarea piesele de mobilier dintr-un loc în altul, ține cont de câteva mici secrete și echipează-te cu tool-uri esențiale în acest sens – dă click aici pentru a găsi toate accesoriile utile de care ai nevoie.

Așadar, dacă te-ai hotărât să acționezi într-un mod creativ și să concepi designul mobilei pentru casa ta, tot ce ai de făcut este să iei în calcul câteva lucruri esențiale și, apoi, să demarezi procesul cu încredere! Satisfacția finală va fi, cu siguranță, nemărginită, fiindcă ai creat ceva de la zero, după ideile tale proprii!

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here