Scurt ghid pentru șoferii rădăuțeni: 4 GREȘELI pe care să le eviți când pleci cu mașina din localitate

0
837

Dacă te pregătești să faci un drum cu mașina în afara localității, fie el lung sau scurt, trebuie să te asiguri că eviți o serie de greșeli care ți-ar putea crea neplăceri. Dat fiind că service-urile și magazinele sunt foarte rare pe drumurile naționale, va fi dificil să găsești o rezolvare pentru anumite probleme ce pot apărea neanunțate. De aceea, este recomandat să fii precaut și să verifici dacă mașina ta este pregătită pentru drum, mai ales dacă te afli la începutul experienței de șofat. 

Iată 4 erori pe care să nu le comiți cu mașina la o ieșire în afara localității

  1. Nu ai anvelope potrivite pentru vremea de afară.

Majoritatea șoferilor sunt preocupați de montarea anvelopelor de iarnă, însă mulți dintre ei uită că este la fel de important ca mașina să fie dotată corespunzător și pe timp de vară. Este indicat ca roțile tale să aibă cauciucuri ce rezistă la temperaturile ridicate din sezonul cald, fără să sufere alterații care îți pot afecta siguranța pe carosabil. Dacă ai nevoie de anvelope noi, dă click aici și achiziționează setul potrivit pentru autoturismul tău.  

  1. Nu ai o trusă de scule pentru situații de urgență.

Pentru că oricând poți avea parte de o defecțiune, dotează-ți mașina cu un set de unelte care să te ajute să rezolvi cele mai des întâlnite probleme. Aceasta ar trebui să includă cheie de roți și un cric, set de prim-ajutor, un triunghi reflectorizant, o pompă, o sursă de iluminat, șurubelnițe, un patent, chei mecanice și, eventual, o bară de tractare. De asemenea, ține în portbagaj o roată de rezervă, cu anvelopă corespunzătoare. Mai poți adăuga și becuri pentru faruri, în cazul în care unul dintre ele se sparge ori arde. 

  1. Nu verifici starea autoturismului.

Ca să eviți o situație în care ai nevoie de instrumentele menționate la punctul anterior, asigură-te că mașina funcționează în condiții normale. Ce presupune acest lucru? Verifică indicatorii de bord, ce pot semnala o defecțiune, controlează presiunea din pneuri, uleiul și nivelul lichidului de parbriz, precum și starea ștergătoarelor. O simplă ploaie de vară te poate pune în mare dificultate atunci când conduci, iar lipsa unor ștergătoare de calitate reprezintă o problemă de siguranță. Vizibilitatea redusă cauzată de condițiile meteo este cauza unui număr mare de accidente rutiere.

  1. Nu ai achitat rovinieta.

Rovinieta reprezintă taxa ce trebuie plătită pentru autoturismele care merg pe drumurile naționale din țară. Deși este un subiect des discutat, este foarte ușor să omiți achitarea acesteia, devenind astfel pasibil de amendă. Este recomandat ca, în funcție de frecvența cu care ieși din localitate, să îți setezi remindere care să îți amintească îndeplinirea acestei obligații. De aici poți afla cu ușurință care este prețul taxei de drum, pentru fiecare categorie de vehicule și perioada sa de valabilitate. 

Așadar, înainte de a porni la drum, asigură-te că ai bifat toți acești pași, iar călătoria ta va fi una comodă și lipsită de griji. 

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here