Scade nivelul colesterolului din sânge cu ajutorul unei medicamentații corecte

0
828
colesterol

Când mergi la medic iar acesta amintește de nivelul de colesterol, de obicei el se referă la nivelul total de colesterol din sânge. Te-ai întrebat vreodată cum apare colesterolul în sânge? Ficatul corpului produce cea mai mare parte a colesterolului de care are nevoie, iar o parte din colesterol este absorbit din alimentele consumate.

De ce are nevoie organismul de colesterol?

Organismul are nevoie de colesterol pentru a produce mai mulți hormoni importanți, inclusiv estrogen și testosteron. În plus, colesterolul face parte din învelișul protector care înconjoară nervii și alte membrane celulare.

De ce este rău să ai un nivel ridicat de colesterol în sânge?

Nivelurile crescute de colesterol sunt asociate bolilor de inimă. Pentru o mai bună evaluare a riscului de boli de inimă, este important de știut nivelul fiecărui tip de colesterol în parte. Colesterolul total este format din HDL (lipoproteine ​​cu densitate mare), LDL (lipoproteine ​​cu densitate mică) și VLDL (lipoproteine ​​cu densitate foarte mică). LDL este cel rău. HDL este tipul cel bun. De ce? Colesterolul LDL se lipește de pereții vaselor de sânge și poate provoca blocaje. HDL circulă, colectează colesterolul rău și îl transportă înapoi în ficat unde este descompus.

Este recomandat ca nivelul colesterolului total să fie sub 200 mg / dl. Valorile peste 240 mg / dl sunt considerate semnificativ crescute.

Ce alimente conțin colesterol?

Alimentele de origine animală sunt singurele alimente care conțin colesterol. Alimentele de origine vegetală, chiar și cele care conțin în mod natural grăsimi, NU conțin colesterol.

Multor persoane le place să mănânce organe, cum ar fi ficatul. Este important de știut că organele au un conținut ridicat de colesterol. Chiar dacă ficatul este hrănitor, dacă ai risc de boli de inimă, atunci trebuie să limitezi porția.

Gălbenușurile de ouă sunt bogate în colesterol, 215 mg pe gălbenuș. Gălbenușul este cu siguranță hrănitor, scopul său este de a furniza nutrienți pentru dezvoltarea unui embrion de pui. Din păcate, gălbenușul conține prea mult colesterol pentru a-l consuma după bunul plac. Ar trebui să limtezi numărul de gălbenușuri pe care le consumi la 3 sau mai puține pe săptămână.

În ceea ce privește carnea, caută bucăți mai slabe de carne, pește și carne de pasăre. Taie excesul de grăsime înainte de gătire. De asemenea, alege produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Urmând acești pași, nu vei putea elimina tot colesterolul, dar poți face pași importanți către o alimentație sănătoasă.

medicamente colesterol

Poți să scazi nivelul de colesterol din sânge cu ceai sau medicamente potrivite.

Găsești medicamente utile pentru scăderea colesterolului în farmacia online PharmaPlus-Online.ro. Poți alege produse de la producători de top cum ar fi Solaray, Sun Wave Pharma, Nature s Bounty, Orkla Health, Sanience, Herbagetica, Queisser Pharma, Fares sau Omega Pharma.

Vizitează și tu Farmacia Online Pharmaplus pe pagina web www.pharmaplus-online.ro/medicatie-pe-afectiuni/colesterol și comandă produsele care ți se potrivesc pentru diminuarea nivelului de colesterol din sânge.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here