Rădăuțeanca Angelica Olenici, vicecampioană națională la 1500 metri

0
518

Atleta rădăuțeancă Angelica Olenici în vârstă de 20 de ani, ce activează la clubul CSU Simona Halep CT, dar și CSA Steaua București, unul dintre cele mai puternice cluburi de atletism din țară, a participat în acest weekend la Naționalele de atletism Seniori și U23, ce au avut loc la Cluj.

În prima zi, la proba de 1500 de metri, Angelica Olenici a reușit să iasă pe locul 2 (4:30.82), iar în ziua a doua la proba de 800 de metri a fost la limita podiumului, terminând pe poziția a 4-a (2:10.76).

Atleta din Rădăuți se pregătește intens pentru Campionatul European de Tineret din Tallinn, Estonia, acolo unde va fi prezentă peste o lună. După cum a declarat, pregătirea premergătoare acestei importante competiții o va efectua în Poiana Brașov!

Angelica Olenici :

,,Nimic nu se obține usor, doar cu multă muncă, sacrificii si răbdare poți să reușești ce îți dorești. După acest concurs pot spune doar că sunt mulțumită că am reușit să depășesc o perioadă mai grea prin care am trecut, o perioadă nu foarte reușită pentru mine, dar viața unui sportiv nu e mereu bună, ea vine la pachet cu urcușuri si coborâșuri, și depinde doar de noi cum le facem față si ce învățăm din ele, iar cel mai important lucru este că ele ne fac și mai puternici după ce le-am depășit.

Îi mulțumesc doamnei antrenoare pentru că în ultima perioadă a avut încredere și grijă ca eu sa fiu bine atât fizic cât și psihic. Chiar dacă nu am strălucit așa cum îmi doream la acest concurs, sunt sigură că zilele bune vor veni și pentru mine. Deoarece peste o luna voi participa la Campionatul European de tineret din Estonia, Tallinn în proba de 800 m, pregătirea o voi continua în Poiana Brasov .”

Olenici are la activ numeroase medalii obținute la competiții importante de atletism și este văzută drept una dintre viitoarele mari campioane ale acestui sport!

Lansarea în atletism a făcut-o la Rădăuți sub îndrumarea domnului antrenor Radu Munteanu, iar din luna noiembrie a anului trecut este antrenată de doamna antrenor Marga Barbu!

Articol și FOTO : Cristian Plosceac

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here