Puterea secretă a tocurilor înalte: semnalele inconștiente transmise

0
764
Pantofi fara toc

Recent, după o nouă cercetare în Franța, se pare că femeile care poarta pantfi cu toc înalt primesc mai multă atenție din partea bărbaților. În cazul în care femeile care poarta tocuri scapa ceva în stradă, au cu 50% mai multe șanse ca un om să-l recupereze decât dacă sunt în pantofi plati.

„Purtarea tocurilor înalte face ca femeile să pară mai inalte și să le ofere o poziție mai atractiva, care este probabil motivul pentru care femeile le poartă”, spune dr. Mairi Macleod, biolog evolutiv, scriitor și blogger.

„Acest lucru ar putea face ca unii bărbați să perceapă femeile cu tocuri ca fiind mai accesibile din punct de vedere sexual, explicând de ce aceste femei sunt abordate mai ușor”.

Deci, care sunt celelalte chestiuni subconștiente pentru atracția sexuală?

Profesorul Nicolas Guéguen, cercetator in stiinta comportamentala de la Universitatea din Brittany, a realizat seria de experimente cu privire la ideea ca, barbatii francezi au fost mai folositori pentru femeile in varsta de 19 ani, daca acestea purtau si tocuri inalte.

El a descoperit ca o femeie care si-a scos o mănușă si a scapat-o accidental, i-a fost ridicata și returnată de bărbați în 60% din cazuri. Femeile care purtau tocuri inalte si-au recuperat manusa de la mult mai repede.

Într-un al doilea experiment, femeile au fost rugate să oprească oamenii de pe stradă pentru a răspunde unui studiu despre egalitatea intre sexe. A constatat că 40% dintre bărbați au răspuns dacă femeile purtau pantofi fara toc, 60% dacă tocurile erau de înălțime medie, dar 80% s-au oprit dacă femeia purta tocuri înalte. În cele din urmă, o femeie tânără stătea într-un bar si purta fie pantofi plati sau tocuri. Timpul a fost măsurat înainte de a se apropia un barbat de ea. Dacă purta tocuri, ea a trebuit să aștepte doar șapte minute în medie. Dacă a purtat pantodi josi a durat 14 minute pentru ca ea să fie abordata.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here