Protecția în școli: iată cum se pregătesc unitățile de învățământ pentru începerea noului an

0
677
Protecția în școli iată cum se pregătesc unitățile de învățământ pentru începerea noului an

Începutul anului școlar se află numai la câteva zile distanță. De aceea, pregătirea sălilor de clasă a intrat în linie dreaptă spre final. Fiecare instituție ia măsurile de prevenție corespunzătoare, ținând cont de recomandările statului și bugetul alocat lor. Cu toate acestea, sunt unele norme care trebuie respectate în mod obligatoriu. 

Dacă și copilul tău urmează să meargă la școală în curând, atunci mai mult ca sigur vrei să știi exact ce măsuri s-au luat sau ar trebui luate pentru siguranța lui. Așadar, dacă vrei să afli care sunt recomandările autorităților la acest capitol, citește mai multe în continuare!

Iată ce măsuri ar trebui să ia fiecare școală pentru protecția copiilor!

Verificarea temperaturii la intrare

Din moment ce școlile reprezintă o incintă închisă, la intrare copiilor trebuie să le fie măsurată temperatura. Acest lucru se poate face fie personal, de către o persoană echipată corespunzător, fie prin instalarea unor aparate ce o măsoară automat. 

În funcție de dotările fiecărei instituții de învățământ și de bugetul disponibil, se va alege una dintre aceste două metode. Dacă unul dintre copii prezintă stare febrilă, adică termometrul indică mai mult de 37,3 grade, atunci este izolat până ce sunt sesizați părinții și pot veni să îl ia acasă. Este recomandat ca pentru următoarele 14 zile micuțul să stea în izolare la domiciliu și să fie monitorizat constant.

Instalarea camerelor de luat vederi

Copiii trebuie să poarte măști tot timpul în școală, atât în timpul orelor, cât și în pauze. Și, dacă în timpul cursurilor ei pot fi supravegheați de învățători sau profesori, problemele apar în timpul pauzelor. De aceea, multe instituții de învățământ vor să apeleze la camere de luat vederi pentru a-i monitoriza.   

Instalarea acestor aparate ar trebui să fie, oricum, obligatorie în toate școlile pentru siguranța celor mici. Ele sunt recomandate, din aceste considerente și pentru locuințele individuale. Din fericire, pe piață există multe produse care se pliază nevoilor fiecăruia. Cei de la A2t, de exemplu, au o ofertă pentru kituri cu 4 camere de supraveghere care este perfectă pentru spațiile mari!

Dezinfectarea regulată a spațiilor

Din moment ce unele școli cheamă elevii în mai multe serii, de la ore diferite, după fiecare dintre acestea se vor dezinfecta complet sălile de clasă, dar și holurile sau băile. Pentru cele din urmă, igienizarea se poate face și în timpul cursurilor, pentru ca în fiecare pauză copiii să poată intra într-un mediu perfect curat.

În plus, fiecare instituție de învățământ va fi obligată să pună la dispoziție săpun și dezinfectat pentru cei mici, pe care să îl poată folosi de ori câte ori au nevoie.   

Acestea sunt, în mare, măsurile concrete care ar trebui să se ia în fiecare școală. La acestea se adaugă, în plus și distanțarea dintre bănci, care trebuie să fie de cel puțin 1,5-2 metri și reducerea numărului de elevi dintr-o sală de clasă, dacă aceasta are un colectiv foarte mare. Detaliile oficiale, însă, și măsurile concrete pe care fiecare instituție de învățământ le va lua, vor fi anunțate cu o săptămână înainte de începerea cursurilor. Așadar, asigură-te că urmărești constant comunicatele ministerului!

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here