Premium, medii sau ieftine, care anvelope sunt cele mai bune?

0
1197
Anvelope Goodyear

Administratorii de flote se confruntă cu o mare problema de alegere atunci când decid ce anvelope să utilizeze. Federația industriei de anvelope afirmă că peste 500 de mărci provenind din peste 45 de țări sunt în vânzare în toata lumea.

Acestea pot fi, în general, împărțite în trei categorii: premium, medii și ieftine.

Anvelopele din fiecare categorie au propriile puncte forte și punctele slabe, ceea ce înseamnă că atunci când managerii de flote trebuie să aleagă o marcă, trebuie să le respecte cu atenție.

Se estimează că aproximativ o treime din bugetul de întreținere al unei flote este preluat de anvelope, ceea ce înseamnă că orice alegere se poate face avand un impact semnificativ asupra costurilor, de la preț la uzură și economie de combustibil. Mai important, acestea pot avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra siguranței.

Autorizația de înlocuire a autovehiculelor este aproape exclusiv pe o bază asemănătoare, ceea ce înseamnă că până la 90% dintre modele sunt echipate cu anvelope de marca premium – Michelin, Goodyear, Pirelli, Continental și Bridgestone.

Majoritatea anvelopelor de camionete sunt înlocuite din cauza daunelor, mai degrabă decât a uzurii, ceea ce este diferit de marea majoritate a mașinilor de serviciu unde 80% dintre anvelopele înlocuite sunt datorate uzurii. Consumul mediu al pneurilor în rândul clienților este de aproximativ 1,65 anvelope pe vehicul pe an.În realitate, înlocuirea variază enorm cu unele flote de vehicule comerciale ușoare echipate cu cinci pneuri noi pe an.

Daunele înseamnă că flotele nu beneficiază întotdeauna de avantajele maxime obținute din investiția lor în anvelope premium Goodyear UG, astfel încât managerii aleg să-și limiteze expunerea la costuri și optează pentru a se potrivi cu un procent mai mare de anvelope cu rază medie de acțiune pentru furgonete.

Cu toate acestea, nu există un răspuns la alegerea anvelopei, iar deciziile ar trebui luate cu privire la flota și cu ajutorul direct al producătorilor.

Trebuie luate în considerare mai multe aspecte, inclusiv prețul, economia de combustibil, siguranța, longevitatea, suportul furnizorului și apariția pagubelor anvelopei.

Dintre acestea, siguranța ar trebui să fie întotdeauna principalul factor. Aceasta înseamnă că cumpărați cauciucuri de la un brand de renume. De asemenea, este important ca dimensiunile corecte ale pneurilor, viteza și sarcina să fie specificate pentru un vehicul.

Atunci când analizează costurile, este „foarte important” să țineți cont de costul întregii vieți și nu să selectați pur și simplu cel mai ieftin pneu. El adaugă că anvelopele de la mijloc pot fi foarte apropiate de cele de calitate.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here