Piese vestimentare durabile – Află cum să-ți construiești o garderobă care trece testul timpului

0
805

Efectele industriei de modă asupra mediului sunt din ce în ce mai vizibile, mai ales datorită campaniilor de conștientizare legate de acest subiect. De aceea, tot mai multe persoane încearcă să facă alegeri sustenabile, atunci când vine vorba de haine. 

Într-adevăr, situația poate fi mult îmbunătățită, iar deșeurile, reduse, dacă oamenii își fac un obicei din a cumpăra obiecte vestimentare de calitate, pe care le pot purta mai multe sezoane. Dacă ești interesată să-ți creezi o astfel de garderobă, atunci trebuie să ții cont de câteva aspecte. 

Descoperă ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi piese vestimentare pentru o garderobă durabilă

  • Materiale naturale, de calitate

Unul dintre cei mai importanți factori este originea materialelor din care sunt realizate hainele. Cele care provin din natură, precum bumbacul, inul, borangicul, mătasea sau lâna, sunt benefice pentru organismul tău. Ele previn apariția unor afecțiuni medicale, cum ar fi dermatita sau apariția transpirației și a mirosurilor neplăcute. Așadar, vei fi tentată să le porți mai multă vreme. 

În ceea ce privește încălțămintea, lucrurile stau la fel. De exemplu, pentru sezonul cald, te poți orienta către o colecție nouă de sandale de damă din piele, iar picioarele tale vor fi mai fericite ca niciodată.

De asemenea, țesăturile naturale își păstrează aspectul timp îndelungat, așa că outfiturile tale vor arăta ca scoase din cutie chiar și după mai mulți ani. La polul opus, materialele sintetice îți pot afecta sănătatea și se învechesc rapid.   

  • Culori neutre și croieli clasice

Un truc pe care îl poți folosi pentru a te asigura că vei putea purta hainele pentru mai multe sezoane este să alegi culori și croieli clasice, care nu se demodează. De aceea, este recomandat să optezi pentru culori neutre și linii consacrate. Chiar dacă, de exemplu, topurile scurte sau nuanțele neon sunt la modă anul acesta, mai mult ca sigur, ele vor fi considerate last season în colecțiile viitoare. 

  • Articole confortabile

Din aceleași considerente, trebuie să acorzi atenție sporită felului în care te simți în vestimentația pe care o vei purta. Chiar dacă anumite articole ți se par foarte aspectuoase și ai da orice ca să le poți purta, dacă nu sunt comode, îți vor face viața un calvar. 

Vei avea răbdare o dată sau de două ori cu blugii prea strâmți, încălțămintea care te bate sau puloverele care îți irită pielea. Cu toate acestea, cel mai probabil, ele vor sfârși pe un raft din șifonier și le vei ocoli, deoarece nu îți face plăcere să le porți. De asemenea, nu cumpăra articole gândindu-te că vei mai slăbi, deoarece nu poți ști cum va evolua silueta ta.  

  • Întreținerea hainelor

Un aspect adesea neglijat este modul în care ai grijă de piesele vestimentare. Este esențial să respecți indicațiile de pe etichetă, de unde vei afla la câte grade pot fi spălate, prin ce metodă și cum trebuie uscate. De multe ori, temperaturile prea mari și uscarea în condiții nefaste (cum ar fi soarele puternic) le subțiază, le afectează culorile și le scămoșează. Pentru a păstra nuanțele vii și texturile plăcute la atingere, utilizează balsam de rufe la fiecare spălare. 

În concluzie, prin câteva schimbări, poți contribui bunăstarea planetei și, în același timp, la crearea unei garderobe de care să te bucuri pentru multă vreme

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here