Organizarea petrecerii de botez: 5 aspecte esențiale

0
489
Organizarea petrecerii de botez: 5 aspecte esențiale

Ai devenit părinte de curând, iar botezul, adică prima petrecere din viața copilului tău, urmează să aibă loc. Te gândești deja cu emoții cum îl vei prezenta pe bebeluș tuturor celor dragi, familiei și prietenilor. Îți dorești ca evenimentul să fie unul reușit, iar pentru asta e nevoie să-ți găsești timp pentru a-l organiza din timp. 

De ce trebuie să ții cont atunci când începi să planifici botezul? Iată o listă cu aspectele importante, astfel încât să iasă o petrecere perfectă:

Alegerea datei și a locului

E important să te gândești și să stabilești cu aproximativ două luni înainte dacă îți dorești un eveniment restrâns, doar cu familia, sau unul la care să participe câteva zeci de persoane. În funcție de acest aspect, vei decide unde urmează să aibă loc petrecerea. Alege și o dată calendaristică, în funcție de vârsta pe care o va avea bebelușul la momentul respectiv, dar și de disponibilitatea localului. Nu uita că botezul presupune creștinarea celui mic și va fi nevoie de o rezervare în prealabil și la biserică, pe timpul zilei. 

Trimiterea invitațiilor

Imediat ce ai coordonatele stabilite, data, biserica la care se va desfășura botezul, restaurantul unde veți sărbători și orele ambelor evenimente, trimite invitațiile. Fă acest lucru din timp, astfel încât invitații să nu fie luați prin surprindere și să aibă timp inclusiv să confirme prezența. Numărul celor care vor lua parte la petrecere e important pentru reprezentanții restaurantului care trebuie să știe cu aproximație numărul de meniuri pe care urmează să le pregătească.

De ce ai nevoie pentru evenimentul de la biserică 

Înainte de petrecere, emoțiile mari vor fi la biserica unde bebelușul va fi creștinat. Acolo, va fi nevoie de trusoul celui mic, de lumânările pentru ceremonia de botez, dar și de ceva decorațiuni pentru împodobit cristelnița. Nașii vor fi în prim plan, căci ei îl vor ține pe cel mic în timpul slujbei și îl vor pregăti pe bebe pentru a fi scufundat de preot în apa de botez. 

În ceea ce privește cristelnița, apa de botez va trebui încălzită înainte. Stabilește aceste detalii cu reprezentanții bisericii și asigură-te inclusiv că va fi suficient de cald în interior, mai ales în timpul sezonului rece. 

Decorațiuni, muzică și fotograf pentru petrecere 

Cei mai mulți părinți cer ajutorul firmelor specializate în amenajări și decorațiuni pentru evenimentul celui mic. Stabilește cu decoratorii ce tip de flori vor folosi, ce arcade cu baloane colorate vor plasa și unde sau cum vor arăta mesele invitaților. Stabilește o tematică sau măcar cromatica preferată și ține cont că este o petrecere la care iau parte și copii. Culorile și spiritul festiv nu trebuie să lipsească. Decorează mesele cu o jucărie așezată într-un mănunchi de baloane umplute cu heliu și include în meniul petrecerii un candy bar. 

Ursitoarele și alte activități pentru copii

Ursitoarele fac parte din ritualul petrecerii de botez. Sunt zânele bune care vor ura celui mic să ai parte doar de lucruri bune în viață. Acest moment durează câteva minute și este una dintre atracțiile serii. Pe lângă el, copiii care participă cu părinții la eveniment vor avea nevoie de activități distractive, așa că ia în calcul să le amenajezi un colț de joacă, în compania unui clovn.

Botezul este prima petrecere a copilului tău și unul dintre cele mai frumoase momente din viața de părinte. Urmează pașii de mai sus și vei obține cele mai frumoase amintiri, în compania familiei și a prietenilor, strânși laolaltă pentru a-l sărbători pe cel mic.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here