Neacșu Tudor-Eduard: „Îndemn tinerii să-și exercite dreptul și să iasă la vot pe 24 Noiembrie”

0
1587

Neacșu Tudor-Eduard, Secretarul General Adjunct din cadrul organizației TNL Rădăuți, transmite o declarație prin care îndeamnă tinerii să iasă la vot.

„În urma primului tur de alegeri prezidențiale, ce a avut loc în data de 10 noiembrie, am constatat o foarte mare nemulțumire în rândul persoanelor apropiate vârstei mele.

Această nemulțumire se datorează prezenței ridicate în secțiile de votare a cetățenilor ce se încadrează în intervalul de vârstă 45-64 de ani. Un număr total de 3.297.222 de persoane ce se încadrează în acest interval de vârstă au votat, în timp ce tineretul ce se încadrează în intervalul de vârstă 18-24 de ani au decis să iasă la vot într-un număr foarte mic: 675.649.

Sunt profund dezamăgit și îmi pare rău să văd că tineretul este nemulțumit de faptul că bătrânii le decid soarta, dar ei nu fac nimic pentru a schimba acest lucru.

Mai jos am reprezentat printr-un grafic prezența pe categorii de vârstă la alegerile parlamentare din 2016, unde prezența a fost de 39,4% (a doua cea mai slabă după alegerile din 2008, unde prezența a fost de 39,2%). Comparăm acest grafic cu rezultatele alegerilor prezidențiale în care prezența a fost de 47,66% (cea mai slabă prezență din rândul alegerilor prezidențiale din 1989 până acum).

Din grafic puteți observa dezinteresul tinerilor în exercitarea unuia dintre cele mai importante drepturi ale unui cetățean: dreptul al vot.

Haideți să nu ne mai luăm de cetățenii care se încadrează în categorai de vârstă 45-64 de ani și să acționăm ieșind la vot în număr cât mai mare în turul doi al alegerilor prezidențiale. Îndemnați-vă rudele, prietenii și cunoștințele să iasă la vot pentru că de ei depinde soarta României.

Vă așteptăm la vot pe data de 24 Noiembrie 2019 pentru a aduce România din nou la normal.”

Neacșu Tudor-Eduard
Secretar General Adjunct TNL Rădăuți

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here