Municipiul Rădăuți a găzduit în acest weekend Campionatul Național de Skandenberg 2021

0
1550
Campionatul National de Skandenberg 2021 Radauti

Municipiul Rădăuți a fost gazdă în acest weekend al unuia dintre cele mai importante evenimente sportive de anul acesta: a 15-a ediție a Campionatului Național de Skandenberg – Armwrestling!

La una dintre cele mai spectaculoase competiții naționale de Skandenberg au fost prezenți peste 350 de sportivi din România, dar și din diaspora, din 25 de cluburi sportive. Organizatorii au pregătit premii de 15.000 de euro.

Campionatul National de Skandenberg 2021 Radauti 1

Organizatorul competiției a fost Asociația Română de Skandenberg ”Braț de Fier” și Federația Română de Skandenberg – Armwrestling în curs de constituire, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți. Gazda campionatului, Clubul Sportiv ”Bucovina Skandenberg”, reprezentată de multiplul campion Andrei Chipreanov, zis și ”Glonțul”.

La eveniment au participat invitați de onoare, oficialități locale, precum primarul, Bogdan Loghin, ce a susținut și sprijinit prin intermediul primăriei Rădăuți concursul, dar și celebrități din lumea skandenberg-ului.

SOFIA VICOVEANCA, comoara cântecului popular bucovinean, a cântat pe scena Campionatului Național de Skandenberg de la Rădăuți.

MAI MULTE DESPRE PRIMA ZI A EVENIMENTULUI

Sportivii radauțeni au fost din nou la înălțime, dacă ieri, la brațul stâng Marius Jurovschi a reușit să iasă campion la 110 kg și să-l învingă în Open pe Ion,, IronMan” Oncescu.

Astăzi a venit rândul juniorului Theodor Andronachi să aducă medalie pentru Bucovina Skandenberg Rădăuți, acesta a reușit să câștige toate disputele la categoria 80 kg, reușind astfel să devină camion național la această grupă!

Ion „IronMan” Oncescu a câștigat Campionatul Național de Skandenberg 2021. 

CÂNTARUL OFICIAL

Cântarul oficial, unde s-au întrunit toți sportivii și marile celebrități, a fost organizat la „Casa Vatră – Rădăuți”, unde vineri, 4 iunie, la ora 13:00, a avut loc și Conferința de Presă, la care vor lua parte americanul John BrzenkMircea Simionescu Simicelsecretarul general al Federației Mondiale de Armwrestling, și Andrei Chipreanov, gazda Campionatului, dar și oficialități.

PREMII


Cluburile sportive câștigătoare au primit următoarele premii: locul 1 a primit 2.000 de lei, locul 2 a primit 1.500 de lei, iar locul 3 a primit 1.000 de lei. Au fost premiați toți sportivii de pe podium, la toate cele 40 de categorii (x2, brațul drept și brațul stâng) după cum urmează: locul 1 a primit 300 de lei (x2 pentru brațul drept și brațul stâng), locul 2 a primit 200 de lei (x2 pentru brațul drept și brațul stâng), iar locul 3 a primit 100 de lei (de asemenea, pentru fiecare braț, stâng și drept).

Premii consistente au fost oferite și la categoria Open, acolo unde locul 1 a fost premiat cu 5.000 de lei (pentru fiecare braț în parte), locul 2 a primit 2.500 de lei (pentru fiecare braț în parte), iar locul 3 a primit 1.500 lei (atât la brațul stâng, cât și la brațul drept).

Cel mai bun arbitru debutant al competiției a fost premiat cu suma de 1.000 de lei, acest trofeu numindu-se premiul „Victor Barbu”.

Andrei Chipreanov John Brzenk la Campionatul National de Skandenberg 2021

Pe tot parcursul evenimentului Volvo România pune la dispoziție doritorilor ultimele modele de mașini pentru un Test Drive.

FOTO: Cristian Plosceac

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here