Iubitorii de muzică sunt entuziasmaţi de noile căşti wireless

0
52
Iubitorii de muzică sunt entuziasmaţi de noile căşti wireless

Tuturor ne place muzica, unora mai mult şi altora mai puţin. Unii preferă să asculte muzică în confortul propriei locuinţe, alţii preferă să îşi ia muzica cu ei în maşină sau în stradă, pe căşti. Device-urile şi dispozitivele de azi permit acest lucru foarte uşor, smartphone-urile şi căştile cu fir sau wireless sunt foarte accesibile, de calitate bună şi uşor de utilizat.

Îmi amintesc cu drag de o perioadă din urmă cu mulţi ani în urmă în care mi se părea extraordinar un walkman cu baterii şi căşti cu fir care îmi permitea să ascult muzică afară. Dispozitivul funcţiona cu muzică înregistrată pe o casetă audio sau posturi de radio, durata de utilizare era de 2-3 ore până se epuizau bateriile, iar calitatea audio nu era cine ştie ce, însă în acele vremuri ni se părea wow, neavând alte dispozitive mai performante cu care să comparăm, aşa cum sunt disponibile astăzi.

Generaţia de astăzi strâmbă din nas la căştile cu fir, acum totul trebuie să fie wireless ca să fie cool. Aşa cum sunt aceste Huawei căşti FreeBuds Pro 2. Disponibile în culorile alb (Ceramic White), gri (Silver Frost) sau albastru (Silver Blue), dacă le achiziţionezi direct de pe site-ul Huawei primeşti gratuit un cablu de date USB-A / USB-C.

Trebuie spus că aceste căşti wireless nu sunt doar pentru ascultarea muzicii, ci pot fi folosite şi pentru apeluri telefonice audio, video şi videoconferinţe. Sistemul de sunet dublu High-Res de înaltă rezoluţie asigură o claritate extraordinară a convorbirilor, au o durată lungă a bateriei (peste 30 de ore) şi sunt compatibile atât cu dispozitivele cu sistem de operare iOs, cât şi cu cele Android.

Cum asculţi muzica favorită?

Astăzi este foarte simplu să asculţi muzica preferată. Sunt mai multe variante Free gratuite sau cu plată. Cea mai cunoscută şi utilizată la nivel mondial este cu siguranţă YouTube, canal cu milioane de clipuri şi miliarde de vizualizări. YouTube are o versiune gratuită, pe care o poate utiliza oricine, şi o versiune Premium cu plată. Cea mai importantă diferenţă între versiuni este lipsa reclamelor, posibilitatea de redare a conţinutului chiar şi când se utilizează altă aplicaţie pe smartphone, funcţii de repeat a pieselor sau download în dispozitiv pentru ascultare offline, în lipsa unei conexiuni la internet.

Spotify este o altă variantă de a asculta muzica preferată. Prin intermediul aplicaţiei Spotify se oferă acces gratuit la anumite piese şi contracost la altele. Spotify permite crearea de playlist-uri personalizate, poţi downloada muzica şi alte personalizări.

Casetele audio, cd-urile şi dvd-urile cu muzică sunt acum o amintire pentru nostalgicii care au prins acele vremuri şi le amintesc cu drag, pentru mulţi fiind corelate cu anii tinereţii sau ai copilăriei. Deşi suportul fizic pentru ascultarea pieselor muzicale a evoluat, multe dintre piesele ascultate astăzi sunt clasice, ele reuşind să rămână în topul preferinţelor ascultătorilor de toate vârstele.

Indiferent ce muzică asculţi sau în ce mod, pe fiecare dintre noi ne ajută muzica să avem o viaţă mai bună, mai frumoasă. Artiştii sunt tot mai mulţi, fiecare se adresează unui anumit public ţintă, copiii încearcă să se diferenţieze de adulţi şi ascultă muzică cât mai nouă.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here