Deputatul Ioan Balan solicită soluții urgente cu privire la blocajul apărut la nivelul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Suceava

0
616

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, solicită Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode,  soluții urgente cu privire la blocajul apărut la nivelul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Suceava.

„Stimate domnule ministru,

Ca urmare a cazurilor de corupție depistate la nivelul DRPCIV Suceava, situația examinării cursanților s-a degradat de la o zi la alta. Din cauza numărului foarte mic de examinatori de care mai dispune serviciul public astăzi, programările pentru efectuarea probei practice (traseul) se fac și la o distanță de peste 7 luni de la susținerea probei teoretice. Trebuie menționat faptul că numărul mic de examinatori este cauzat de faptul că ofițerii suspectați pentru acte și fapte de corupție au fost repuși pe funcție, prin decizia instanțelor, aceștia neavând dreptul de a examina, până la o decizie definită a instanței. Așadar, deși se poate spune că schema de personal la nivelul direcției de permise ar fi completă, numai câțiva ofițeri își pot îndeplini funcția de examinator.

Așa se face că, cei care au fost programați și au așteptat 6 luni pentru susținerea probei practice, ajung în situația de a nu susține această probă în ziua respectivă, urmând să fie reprogramați la o dată ulterioară, necunoscută. Din cele mai recente evaluări, fiecare școală de șoferi de la nivelul Județului Suceava are în medie circa 300 de cursanți, astfel că la nivelul județului vorbim despre câteva mii de persoane afectate, în contextul în care deficitul de conducători auto este unul deosebit de important. Mai trebuie precizat faptul că situația se agravează de la o zi la alta, în condițiile în care din cei 80 de cursanți programați zilnic, doar cca. 30 reușesc să susțină proba practică. Așadar, numărul celor care rămân în așteptare crește și se adaugă celor care se află deja în așteptare.

Mai mult decât atât, situația a devenit revoltătoare în condițiile în care cazierul judiciar depus la dosarul cursanților are o valabilitate de 6 luni, ajungându-se în situația în care atunci când absolvenții școlilor de șoferi ajung să susțină proba practică se constată că valabilitatea cazierului judiciar a expirat și nu mai pot susține proba în ziua în care au fost programați.

Cunoscând capacitatea dumneavoastră de a găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestui tip de probleme, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

  • În condițiile în care situația revoltătoare este generată de lipsa acută de personal de specialitate care să efectueze examinarea practică, în ce măsură ați putea lua decizia detașării imediate a unui număr de ofițeri la nivelul Județului Suceava? Cât de repede ar fi luată o asemenea decizie?
  • Dat fiind că soluția detașării reprezintă o soluție urgentă, dar temporară, ce măsuri aveți în vedere pentru a declanșa angajări la nivelul structurilor teritoriale pentru obținerea permiselor de conducere din Suceava, astfel încât această situație să se rezolve pe termen lung, iar examinarea cursanților să reintre în normal?
  • Vă rog să precizați ce alte măsuri aveți în vedere, astfel încât, încă în cursul lunii septembrie sucevenii să simtă o îmbunătățire la nivelul serviciului pentru obținerea permiselor de conducere?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Ioan BALAN
Deputat PNL”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here