Ioan Balan solicită soluții pentru deficitului de personal din Poliția de Frontieră a Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare”

0
846
Deputat PNL Suceava Ioan Balan

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan solicită Minstrului Afacerilor Interne, doamnei Carmen Daniela Dan soluții urgente pentru rezolvarea deficitului de personal înregistrat la nivelul Poliției de frontieră a Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare”, Suceava. 

„Doamnă ministru,

Poliția de frontieră a Aeroportului Internațional Suceava „Ştefan cel Mare” din Salcea, Județul Suceava trebuie să facă față cu un personal mult subdimensionat unui trafic de pasageri care crește de la o lună la alta. Datorită investițiilor realizate de Consiliul Județean Suceava la nivelul infrastructurii aeroportuare, numărul de zboruri internaționale a crescut semnificativ.

Din păcate, Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea are cei mai puțini polițiști de frontieră din țară, în număr de 10, care trebuie să acopere atât cursele de zi, cât și cele de noapte. În prezent, capacitatea Poliției de frontieră aeroportuare Suceava este cu mult depășită, ofițerii fiind copleșiți de numărul mare de persoane pe care trebuie să le verifice.

Mai mult decât atât, începând cu luna iulie numărul de curse internaționale se va intensifica, iar numărul de pasageri va crește și mai mult, deoarece atracțiile din zona Bucovinei atrag anual zeci de mii de turiști români și străini. Se estimează că în acest an vor tranzita pe acest aeroport peste 400.000 de călători, ceea ce ne arată că numai 10 polițiști de frontieră nu pot face față acestui flux fără precedent. Pentru a asigura o minimă funcționalitate și siguranță a controlului călătorilor prin Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, ar fi nevoie urgentă de suplimentarea schemei de personal cu minimum 6 polițiști de frontieră. În caz contrar, este ușor de anticipat că se vor forma cozi la ghișeele de verificare și pot să apară chiar și breșe de securitate, tocmai din cauză că cei câțiva polițiști de frontieră nu vor putea face față unei asemenea situații.

Vă reamintesc faptul că, tocmai din cauza numărului insuficient de polițiști, în Județul Suceava s-au produs tragedii cumplite, cărora le-au căzut victime polițiști aflați în misiune, pentru care Ministerul Afacerilor Interne nu a găsit cele mai bune soluții pentru suplimentarea numărului de polițiști. În speranța că veți acorda o atenție deosebită problemei semnalate de mine la nivelul Poliției de frontieră a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea, vă solicit, doamnă ministru, următoarele informații:

  • Vă solicit să precizați cât de repede și cum veți rezolva deficitul de personal care se accentuează la nivelul Poliției de frontieră a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea-Suceava.
  • Vă solicit să îmi precizați dacă nu este posibil ca, începând cu data de 1 iulie 2019, să fie detașați, la nivelul Poliției de frontieră a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea-Suceava, un număr de minimum 6 polițiști, până la suplimentarea schemei de personal .
  • Vă solicit să explicați motivul pentru care, în ciuda deficitului puternic de personal care se înregistrează la nivelul Poliției române, ați decis ca în anul școlar 2019-2020 să fie redusă cifra de școlarizare.

Solicit formularea răspunsului în scris.
Vă mulţumesc,
Ioan BALAN – Deputat PNL

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here