Explorând complexitatea vieții și a morții – Discuții despre “Moartea domnului Vali” – Interviu cu scriitorul debutant Matei Sfîrnaciuc

Un roman captivant despre viață, moarte și conexiuni umane autentice.

1
498

În lumea literară a debutanților, apare o nouă voce talentată care explorează teme profunde și captivante. Cartea “Moartea domnului Vali” de Matei Sfîrnaciuc, publicată recent, aduce în prim-plan povestea complexă a unui om trecut de floarea vârstei, în ultimele 2 săptămâni ale vieții sale, și relația sa neobișnuită cu moartea. Am avut privilegiul de a discuta cu autorul și a explora inspirația, stilul de scriere și perspectivele sale de viitor. Iată ce am aflat:

Matei Sfîrnaciuc, îndrăgostit de scris încă de la o vârstă fragedă, a dezvăluit că inspirația principală pentru “Moartea domnului Vali” a fost un mic scenariu pe care și l-a imaginat despre cum ar fi dacă Moartea ar trăi în România. Pornind de la această premisă intrigantă, autorul a dezvoltat o poveste narativă bine structurată.

Stilul și tonul cărții au fost create cu atenție pentru a fi accesibile și atrăgătoare pentru un public larg. Autorul a evitat descrierile detaliate și paragrafele extinse, preferând un stil simplu și captivant. Scopul său a fost să ofere o lectură plăcută chiar și celor care nu sunt pasionați de literatură.

Autorul a recunoscut că cel mai dificil aspect al procesului de scriere a fost menținerea unui program și respectarea deadline-ului autoimpus. Cu toate acestea, a învățat să scrie chiar și atunci când nu se simțea inspirat sau era obosit, demonstrând disciplină și dorința de a-și duce proiectul la bun sfârșit.

Întrebându-l despre mesajul central al cărții, autorul a subliniat ideea că fiecare persoană, indiferent de caracter sau acțiuni, merită să aibă o conexiune autentică cu cineva. În paginile sale, el evidențiază faptul că, indiferent de circumstanțele noastre, întotdeauna există oameni care ne pot înțelege și sprijini.

Pe parcursul discuției noastre, am descoperit că autorul a avut întotdeauna pasiunea de a scrie, dar cartea “Moartea domnului Vali” a fost primul său pas hotărât către publicarea unei lucrări în limba română. Datoria și dorința de a se afirma în industria literară l-au determinat să își dezvolte talentul și să își exploreze potențialul ca scriitor.

Pentru a depăși eventualele blocaje în procesul de scriere, autorul a menționat că a ținut cont de disciplină și a ales să se concentreze pe îmbunătățirea calității scrierii sale. El a învățat să-și ofere șansa de a face lucrurile mai bine în loc să se învinovățească și să se descurajeze.

Experiența de a scrie și publica “Moartea domnului Vali” a adus autorului o înțelegere profundă a industriei cărților și publicațiilor din România. Acesta a devenit conștient de diversele aspecte implicate în procesul de lansare a unei cărți și de necesitatea de a învăța continuu și a se adapta în acest domeniu.

Privind spre viitor, autorul ne-a dezvăluit că are multe idei pentru următoarea sa carte, dar nu poate anticipa cu certitudine care dintre ele va prinde contur. Cu entuziasm și dorința de a-și continua cariera de scriitor, rămâne să vedem ce surprize literare ne va pregăti în viitor.

Cartea “Moartea domnului Vali” oferă o incursiune profundă în viața complexă a unui om și modul în care aceasta se intersectează cu inevitabilitatea morții. Cu un stil narativ simplu și o poveste captivantă, această carte oferă cititorilor ocazia de a reflecta asupra valorii conexiunilor umane și a modului în care ele ne pot îmbogăți existența. Fii curios și descoperă această operă literară promițătoare a unui scriitor debutant pasionat!

Pentru cei interesați să exploreze povestea captivantă a cărții “Moartea domnului Vali” și să se lase purtați într-o călătorie emoționantă prin complexitatea vieții și a relației cu moartea, aceasta este disponibilă pentru achiziționare online de pe pagina editurii Coressi. Puteți găsi cartea pe site-ul lor oficial la adresa https://www.librariacoresi.ro/shop/978-606-996-931-1-moartea-domnului-vali-2170.

Comentează cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. Matei Sfîrnaciuc explorează perspective filosofice și idei de nuanțe profunde despre ce înseamnă pentru oameni să treacă prin moarte și să își găsească lumina și înțelegerea.
    Felicitări, Matei Sfîrnaciuc, pentru această minunată carte care aduce literalmente o nouă lumina asupra legendarelor tale regiuni religioase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here