Îngrijirea părului uscat: 7 pași de urmat

0
163
Îngrijirea părului uscat: 7 pași de urmat

Părul, asemeni tenului, trebuie să aibă o rutină adecvată de curățare, îngrijire și înfrumusețare în funcție de caracteristicile acestuia. Un păr uscat nu produce o cantitate potrivită de sebum, astfel încât părul devine mai greu de coafat, firav, inelastic și cu vârfuri despicate.

Dacă te confrunți cu un păr uscat, deshidratat și greu de coafat, nu îți face probleme. Descoperă care sunt cei 7 pași de urmat pentru un păr sănătos, plin de volum și feminitate!

Alege produsele potrivite pentru părul uscat

Pentru părul uscat ai nevoie de produse de îngrijire și de curățare adecvate, care să conțină ingrediente hrănitoare.  Printre cele mai bune substanțe pentru părul uscat sunt: creatina – un ingredient incredibil care oferă volum și fortifică părul, phytokeratina – ideal pentru hidratarea și strălucirea părului și panthenolul – care reține umiditatea firului de păr.

Este important să folosești atât șampon dar și balsam pentru păr la fiecare spălare. Șamponul va curăța reziduurile de pe podoaba capilară: praf, fum și alte impurități, iar balsamul îl va face mai mătăsos și va hrăni firul de păr până în capătul acestuia, prevenind astfel vârfurile despicate.

Înlocuiește balsamul o dată pe săptămână 

Deși balsamul hidratează firul de păr, din când în când vei avea nevoie de o mască specială pentru părul uscat deoarece hrănește în profunzime întreaga structură. Există numeroase modele de măști pentru părul uscat și deteriorat așa că vei putea găsi întocmai produsul pe care ți-l dorești: cu uleiuri naturale de argan sau măsline și cu miresme plăcute: fresh, fructate sau parfumate.

Aplică 3-4 picături de ulei pe părul uscat

Uleiul pentru părul deteriorat poate fi folosit pe păr umed sau uscat, în funcție de instrucțiunile înscrise pe etichetă. Acestea hidratează, protejează părul de soare și oferă elasticitate. Există uleiuri destinate special pentru anumite podoabe capitale: uscat, gras sau cu probleme mai grave, dar și uleiuri universale pentru păr și corp, cele din urmă fiind potrivite în special pentru un păr și-un ten cu textură normală.

Încearcă tratamentele dedicate pentru părul uscat

Tratamentele speciale pentru părul uscat ajung întocmai la sursa problemei, încercând să îi ofere acestuia volum, prospețime și sănătate. Poți încerca game variate de tratamente, unele fiind chiar și pe bază de botox pentru o podoabă capilară bogată, cu un fir de păr gros și corect hidratat.

Păstrează o alimentație sănătoasă

Totul pornește din interior! Dacă îți dorești un păr mătăsos și plin de volum, alături de produsele ce hidratează intens scalpul și părul, va trebui să consumi cel puțin un minim de 2L de lichide în fiecare zi. Totodată, pentru un păr, dar și ten, unghii și organism sănătos, păstrează o dietă alimentară echilibrată, bogată în nutrienți. Odihnește-te, adoptă un stil de viața fără stres, fă mișcare și relaxează-te ori de câte ori timpul îți permite.

Alege produsele de păr ce conțin puține ingrediente

Optează pentru produse de păr ce conțin mai puține ingrediente, în defavoarea celor cu foarte multe ingrediente, deoarece nu toate au un efect pozitiv asupra părului tău. Cu cât un produs are mai puține substanțe, cu atât ai o șansă mult mai mare ca părul tău să fie hrănit și hidratat în profunzime.

Nu te spăla zilnic pe cap

Pentru părul uscat și deshidratat este recomandat să te speli de 1-2 ori pe săptămână, spre deosebire de un păr gras ce necesită o rutină de 3-4 spălări săptămânale pe cap. Totodată, pe cât posibil, lasă-ți părul să se usuce natural și folosește feonul doar când ești în criză de timp.

Există numeroase cauze ce duc la un scalp uscat: ereditatea, poluarea, stresul, praful, tipuri de ten, etc. Dar, în prezent există numeroase produse ce pot preveni, ameliora și elimina problemele care apar la părul uscat. Alege cosmeticele potrivite pentru îngrijirea părului uscat și bucură-te întotdeauna de un păr plin de volum!

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here