ÎNFRUMUSEȚAREA RĂDĂUȚIULUI: Ceasul Ornamental de la Templul Evreiesc

0
1096

Miercuri, pe 2 Februarie 2022, Primăria Municipiului Rădăuți a montat în sensul giratoriul de la Templul Evreiesc, un ceas ornamental vintage pentru înfrumusețarea zonei.

După modernizarea străzii Bogdan Vodă, Primăria Municipiului Rădăuți continuă mișcările de înfrumusețare a municipiului.

SPECIFICAȚII CEAS ORNAMENTAL VINTAGE

  • Acesta beneficiază de 4 cadrane iluminate nocturn, care vor indica ora exactă, grație sistemului computerizat conectat la o rețea de sateliți, care permit reglarea orei automat.
  • Designul ceasului este unul vintage, design care ne dorim să aducă un plus de frumusețe zonei unde este amplasat.
  • Ceasul cântărește 100 de kg iar în întreg ansamblul, 300 kg.
  • Mai mult decât atât, ceasul face parte dintr-un amplu proiect de design urban, pe care ni-l dorim în zonă, spre a ne reaminti de Rădăuțiul de altă dată.

DECLARAȚIA PRIMARULUI, BOGDAN LOGHIN DESPRE CEAS


„Un ceas ce măsoară mai mult decât timpul. Orologiu și poveste. Asta mi-am dorit. Era vară. Anul 2021. „Dar va ajunge abia la anul, în februarie”, mi-au spus. Am acceptat. Simțeam că așteptarea amplifică bucuria. A mea și a voastră.

Pentru rădăuțeni, ceasul de la Templu urma să hrănească și inima, nu doar mintea. Un oraș nu e complet fără ceasul ce bate la fix. Pentru toți. E expresia unității. Un orologiu-poezie, ce amintește că frumosul va salva lumea. Asta îmi doream. Știam bine problemele grele ale Rădăuțiului. Era mult de reparat, iar eu făceam doar asta. Totuși, nu am oprit investițiile în înfrumusețarea orașului, oricât de inoportun părea. Aveam nevoie de frumos, mai mult ca oricând. Era singura cale de a păstra speranța că Rădăuțiul poate fi iar perla Bucovinei. Așa a pornit spre noi ceasul de la Templu. Din păcate, nu așa a sosit.

Valul de adversitate, chiar ură, la montarea ceasului de la Templul Evreiesc din Rădăuți, recunosc, m-a uimit. Ieri, dintr-o dată, întreg frigul din casele rădăuțenilor nu-și mai avea cauza în incompetența și corupția primarilor anteriori, ci în mine și ceasul pe care l-am adus în oraș. „30.000 de euro” era refrenul titlurilor de ziar și al textelor de Facebook: „Iată, oameni buni, risipa primarului, nepăsător la suferința rădăuțenilor înfrigurați.” Că primarul Loghin și administrația sa face totul pentru ca rădăuțenii să iasă cât mai repede din situația dramatică pe care nemeritat o trăiesc, că în ultimul an de zile am adus la Rădăuți milioane de euro pentru a stinge datorii istorice la gaz, că cei 30.000 de euro nu făceau diferența în reparația unui sistem de încălzire învechit, pentru care deja se face tot ce e fizic posibil, asta nu interesează pe cei pentru care împroșcatul cu venin e mai important decât binele rădăuțenilor. Când e să spună adevărul, martirii de serviciu tac. Se aude doar ceasul de la Templu. Tic – Tac.”

Primarul Municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here