Grădinițele și școlile din RĂDĂUȚI rămân închise! Află cum poți să îți ajuți copilul să învețe de acasă!

0
685

Din cauza pandemiei, copiii trebuie să rămână acasă și să își continue orele online. Pentru cei mici, poate fi o joacă, dar pentru părinții care trebuie să-i supravegheze în fiecare zi nu e o sarcină tocmai ușoară.

Deși unii se vor considera în vacanță, părinții trebuie să aibă grijă ca aceștia să rămână conectați cu școala, chiar dacă acest lucru se întâmplă de la depărtare. Lecțiile predate online trebuie tratate cu multă seriozitate, iar temele trebuie terminate la timp. Desigur că, pentru mulți școlari, este dificil să se adapteze acestui nou mod de a învăța, unii dintre ei având chiar probleme cu aprofundarea materiilor, din cauza lipsei interacțiunii directe cu profesorii de la clasă.

Iată ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să învețe de acasă, prin metode mai distractive, fără să se simtă copleșit: 

  1. Citește-i cărțile preferate

Conform unui studiu, s-a demonstrat că cititul cărților contribuie la dezvoltarea creierului copilului. Așadar, dacă ai un băiețel sau o fetiță, care nu sunt la vârsta la care să citească independent, trebuie să intervii și să îi reciți cât mai mult din lecturile care îl atrag, reducându-i, astfel, timpul petrecut în fața ecranelor, care afectează zonele cerebrale responsabile cu învățarea.

  1. Caută jocuri educative

Pentru a îmbina procesul de învățare cu distracția, oferă-i copilului tău un set de jocuri educative, precum puzzle sau cele de construcție, care să îi stimuleze creativitatea și să îi dezvolte gândirea și simțurile. Acestea sunt potrivite pentru toate vârstele și se pot găsi și sub formă de aplicații, pe internet, transformând timpul petrecut de cel mic cu ochii în telefon sau pe tabletă în momente prețioase pentru educația lui. În cazul în care ai un copil cu vârsta cuprinsă între 1 și 6 ani, poți apela la Webee, un sistem educațional care îi ajută pe cei mici să-și dezvolte peste 20 de abilități în timp ce se joacă. Dacă vrei să afli mai multe detalii, descoperă-l aici. Cel mai mare plus al unui astfel de joc este acela că poate fi folosit chiar și de doi copii odată.

  1. Susține-i un nou hobby

Pe lângă teme și lecții, un copil are nevoie și de o activitate pe care să o practice din pasiune, aceasta fiind de mare ajutor pentru sporirea capacității de învățare. Îndrumă-l, în această perioadă, să își descopere talente noi, pe care să le fructifice mai târziu. De exemplu, dacă are ureche muzicală, susține-i acest hobby, punându-i la dispoziție instrumentele muzicale necesare, precum și lecțiile de canto online. De asemenea, tot pe internet găsești o multitudine de videoclipuri cu coregrafii pentru copiii pasionați de dans. O altă modalitate de explorare a creativității este pictura sau desenul, aceștia fiind atrași de la vârste fragede de astfel de activități. Nu îți face griji că va murdări mobilierul sau pereții, ori că vecinii vor fi deranjați de zgomotele produse, deoarece prioritatea trebuie să fie bunăstarea psihică și dezvoltarea cognitivă a celui mic.

În concluzie, ține cont de aceste sfaturi, pentru ca educația copilului tău să nu aibă de suferit din cauza închiderii școlilor și a grădinițelor, reușind astfel să îi oferi metode distractive și relaxante de învățare prin joacă, care completează perfect lecțiile online!

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here