Garajele modulare – un nou trend pe piața construcțiilor

0
246
Garajele modulare – un nou trend pe piața construcțiilor

De ceva vreme se vorbește din ce în ce mai mult despre case prefabricate, o alternativă arhitecturală grozavă la locuințe. Totuși, nu trebuie să uităm nici degarajele prefabricate, o nouă modalitate de a obține un garaj fără a fi nevoie să lași mulți bani. Dacă te gandești să cumperi o locuință, vei fi interesat să știi că garajele modulare sunt o opțiune bună pentru a economisi mulți bani.

Un garaj este locul ideal pentru a parca o mașină iaraceasta va fi ferită nu numai de vânt și intemperii, ci și de furt și vandalism. Pe lângă clasicul garaj din cărămidă, există și garaje modulare care constau din mai multe piese individuale, asamblate doar la fața locului, la locul de instalare.

Ca orice alt garaj, un garaj modular are părți laterale, un acoperiș, o podea și o ușă. Elementele individuale sunt fabricate în fabrică și apoi transportate la locul de instalare cu camionul. Acolo pot fi descărcate și asamblate, de obicei cu o macara. Garajele prefabricate sunt disponibile în diferite dimensiuni și modele. Cererile speciale sunt posibile la majoritatea furnizorilor.

Datorită tipului său specific de producție, un garaj modular oferă foarte multe avantaje. Îți prezentăm mai jos o serie de avantaje sau puncte pozitive pe care le au garajele modulare metalice în comparație cu cele clasice:

  • Timp scurt de construcție pe șantier
  • Este necesară doar o fundație de bază sau o fundație punctiformă
  • Preț avantajos comparativ cu garajul din cărămidă
  • Garajele prefabricate oferă un raport calitate-preț bun

Unul dintre principalele motive pentru a opta pentru un garaj modular  în locul unuia convențional este ușurința cu care poate fi asamblat. De fapt, nu necesită forță de muncă.Construirea unui garaj într-un mod convențional reprezintă o muncă foarte importantă. Cu un garaj modular vei scăpa de o mulțime de probleme, deoarece acesta este foarte rapid și ușor de asamblat și dezasamblat. Un garaj modular este foarte util dacă decizi să vinzi casa deoarece poți muta garajul în noua locuință.

Marea atracție a garajelor prefabricate este, fără îndoială, prețul. Desigur, prețul va depinde de materialul pe care îl alegi. De exemplu, dacă optezi pentru oțel inoxidabil sau lemn, prețul va fi mult mai mare.

carport auto metalic deschis

Există o mulțime de dimensiuni, materiale și chiar uși din care poți alege. Fiecare are propriile caracteristici de care va trebui să ții cont pentru spațiul pe care vrei să-l folosești. De exemplu, dacă ușile sunt cu balamale, va trebui să rămână mai mult spațiu între mașină și ușă, așa că dimensiunea garajului va trebui să fie mai mare în funcție de mașina pe care o ai.

Din ce materiale poate fi compus un garaj modular?

Garajele modulare pot fi realizate din diferite materiale: beton, oțel sau lemn. Fiecare material are proprietățile sale specifice și avantajele și dezavantajele asociate. Ce material este cel mai bun depinde de propriile idei și dorințe.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here