Fa o calatorie in idilica zona rurala a Frantei! 5 orasele de poveste pe care trebuie sa le vizitezi

0
1784

In timp ce iubesti Parisul pentru viata sa cosmopolita, restaurante de prima clasa, cafenele cochete si muzee celebre, trebuie sa stii ca Franta are si o zona rurala idilica, parca desprinsa din povesti, in care vei face cunostinta cu traditia, obiceiurile si bunatatea oamenilor de odinioara. Oraselele si satele franceze cu ale lor stradute inguste, pavate cu piatra, biserici si manastiri vechi de secole, cladiri in nuante pastel si dealuri inverzite cat vezi cu ochii, te vor impresiona, cu siguranta, prin autenticul si farmecul lor. 

Iata, asadar, din regiunea vinului si pana la poalele Alpilor, 5 dintre cele mai frumoase orasele si sate de pe intinderea Frantei!

  1. Colmar, Alsace

Populatie: 70. 284

Pitorescul Colmar este un orasel plin de farmec. Aici vei fi cu siguranta incantat de  celebrul cartier denumit “Mica Venetie”, datorita canalelor sale traversate de poduri din piatra si inconjurate de cladiri viu colorate. Se spune ca satucul din celebra poveste “Frumoasa si Bestia” a fost inspirat tocmai din estetica si pitorescul Colmarului. Asadar, daca esti un amator al basmelor, idilica localitate trebuie sa se regaseasca in itinerariul tau. Si pentru ca niciodata nu simti ca ai vazut destul din bogatia si diversitatea lumii, fa cat mai multe fotografii, in asa fel incat amintirile sa-ti ramana vii in memorie. Si pentru ca telefonul tau va fi super solicitat, ai grija sa-i oferi protectia de care are nevoie. Daca nu ai inca o carcasa adecvata, intra aici si achizitioneaza unul din modelele de huse de telefon marca Huawei, Samsung, Apple sau altele.

2. Saint Emilion, Bordeaux

Populatie: 1.878

Bordeaux este celebra regiune a vinului, bine cunoscuta in toata lumea. Terenurile intinse cu vita de vie, orasele medievale si preparatele culinare traditionale sunt o adevarata delectare pentru turistii dornici de o vacanta tihnita. Orasul Saint Emilion apartine de patrimoniul UNESCO inca din 1999, datorita peisajelor sale uimitoare si a cladirilor istorice. 

3. Villefranche-sur-Mer, Provence

Populatie: 5.112

Localizat pe Coasta de Azur, Villefranche-sur-Mer, dupa cum ii spune si numele, este un satuc pescaresc, in care verile prind culoare, miros si esenta, emblematic pentru Franta rurala. Aici poti sa petreci dimineti lenese pe plaja, sorbind incet din cafea si bucurandu-te de briza oceanului. Viziteaza capela St. Pierre, ce dateaza din secolul al IV-lea, si te va impresiona prin estetica si aura sa magica. In timp ce exteriorul este tencuit intr-un roz prafuit de-a dreptul incantator, interiorul capelei este intr-un cu totul alt ton, fiind invaluit in mister si spiritualitate. Peretii sunt acoperiti cu fresce pictate de celebrul artist francez Jean Cocteau.

4. Annecy, Haute-Savoie

Populatie: 125 694

Denumita si Venetia regiunii Savoie, Annecy este un orasel din zona alpina, cunoscut pentru dealurile sale abrupte si canale, acoperite de poduri de piatra, ce isi croiesc drum printre stradutele pavate. In aceasta zona te vei relaxa cu aerul proaspat, montan, facand plimbari lungi prin natura, savurand la finalul zilei cele mai fine vinuri si branzeturi locale. 

5. Eze, Riviera Franceza

Eze

Populatie: 2.343

Pentru o altfel de experienta pe Riviera Franceza, lasa la o parte celebrele Cannes si Nisa pentru oraselul Eze. Situat deasupra mediteranei, pe o zona stancoasa, de aici vei putea admira peisaje ce-ti taie respiratia.  De asemenea, vei putea sa gusti din delicioasele bucate traditionale franceze la Chevre d’Or, un restaurant cotat cu 2 stele Michelin.

In concluzie, nu te limita la o singura destinatie si bucura-te, pe parcursul vacantei tale, de un intreg itinerariu in zona Frantei rurale!

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here