Evenimente cultural artistice de Ziua Internațională a Iei la Rădăuți

0
600
Ziua IEI - Eveniment Radauti - 24 Iunie 2021

Primăria municipiului Rădăuți, împreună cu Consiliul Local, Casa de Cultură și Muzeul Etnografic, organizează joi, 24 Iunie, o serie de evenimente cultural artistice de Ziua Internațională a Iei.

Încă din 2013, la inițiativa comunității online, „La Blouse Romaine”, în peste 50 de țări și 300 de localități de pe 6 continente, se serbează „Ziua Internațională a Iei”, în ziua de 24 iunie, de, „Sânziene” sau, „Drăgaica”.

Rădăuțenii vor putea astfel vizita expoziția permanentă din cadrul Muzeului Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, unde vor putea admira diferite elemente ale portului popular, iar la ora 12:00, în aceeași locație, Aurica Taielup vernisează expoziția temporară „ZIUA IEI”.

Orchestra, „Florile Bucovinei” a Casei de Cultură Rădăuți va susține un concert de muzică populară, la statuia ecvestră din parcul Bogdan Vodă, începând cu ora 19:00. Pe durata manifestării, dansatorii Ansamblului Folcloric „Florile Bucovinei” vor descrie publicului, elementele constitutive ale costumelor populare din diferite zone etnofolclorice ale țării.

Rădăuțenii sunt așteptați, purtând o ie, pentru a menține împreună tradiția neamului Românesc! Pe toată durata manifestărilor se vor respecta normele de distanțare impuse de pandemie.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here