Eveniment „Europa cetățenilor – o discuție deschisă despre UE” pe 24 Martie

0
728
Europa cetatenilor

Duminică, pe 24 Martie 2019, va avea loc evenimentul „Europa cetățenilor – o discuție deschisă despre UE„, de la ora 16:00 la Galeria de Artă Rădăuți.

Ce este și cum funcționează Uniunea Europeană? Care sunt instituțiile ei? Ce drepturi și ce obligații avem în calitate de cetățeni europeni și cum putem contribui la deciziile care se iau la nivelul UE? Cum putem noi, ca cetățeni europeni, să-i responsabilizăm pe cei care iau decizii la nivelul Uniunii Europene?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom răspunde împreună, în cadrul unui eveniment interactiv, al cărui scop este de a crește gradul de conștientizare cu privire la ceea ce face Uniunea Europeană, ce impact are asupra vieților noastre, cum funcționează, care sunt instituțiile sale și de ce ar trebui să ne pese de ce se întâmplă la nivelul Uniunii.

Inițiat de Asociația „Rădăuțiul Civic”, acest eveniment este unul apolitic. La finalul lunii mai a acestui an, vor avea loc alegeri europarlamentare, de aceea credem că este important să ne cunoaștem drepturile ca cetățeni europeni și să înțelegem mai bine cum funcționează Uniunea Europeană, astfel încât să votăm în cunoștință de cauză, indiferent de opțiune.

Printre persoanele care vor modera această discuție se numără doamna Angela Ioanovici, coordonatoare a Centrului Europe Direct Suceava (până în anul 2017) și Luca Ciubotaru, absolvent al SNSPA București, specializarea Relații Internaționale și Integrare Europeană.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here