EFEMER asigură repatrierea decedaţilor din ţările membre UE şi Anglia, Ucraina, Turcia sau Republica Moldova

0
83
EFEMER asigură repatrierea decedaţilor din ţările membre UE şi Anglia, Ucraina, Turcia sau Republica Moldova

Deoarece sunt foarte mulţi români aflaţi la muncă în străinătate (repatrieri decedaţi Italia, repatrieri decedaţi Anglia, repatrieri decedaţi Franţa, repatrieri decedaţi Germania, repatrieri decedaţi Spania sau alte ţări), se întâmplă adeseori ca decesul să survină departe de ţară şi de locul înmormântării, iar în acest caz este necesară repatrierea decedatului cu o firmă specializată în transport funerar frigorific internaţional.

Transportul din străinătate se efectuează rutier cu autofunerare frigorifice sau, în cazul unor distanțe mai mari, transportul poate fi efectuat cu avionul, iar preluarea sicriului din aeroport se face de către o firmă autorizată cu respectarea normelor în vigoare.

Operaţiunea de repatriere a decedaţilor este un serviciu complex şi implică o parte riguroasă de întocmire de documente şi existenţa mijloacelor de transport omologate pentru această operaţiune.

  • Întocmirea documentelor necesare repatrierii: certificat de deces formularul C internațional (pentru țările UE) sau certificat de deces național Apostilat (pentru țările ce nu fac parte din UE).
  • Pașaportul mortuar este documentul care se obține în urma sigilării sicriului și cuprinde date exacte despre transport: număr autofunerară, nume șoferi și itinerarul parcurs cu menţionarea punctelor de trecere ale frontierelor care vor trebui respectate. Acest document este necesar să însoţească certificatul de deces internaţional când se solicită transcrierea (obținerea certificatului de deces în ţara de destinaţie).

Sigilarea sicriului se efectuează de către personalul firmei în prezenţa unui reprezentant al DSP-ului care aplică sigiliul și eliberează pașaportul mortuar.

  • Preluarea și pregătirea decedatului: îmbălsămare profesională prin tanatopraxie, cosmetizare, îmbrăcare decedat, păstrare la camera frigorifică până în ziua plecării (dacă este cazul).
  • Sicriul pentru repatriere în conformitate cu normele Europene: acesta asigură condițiile optime necesare unui transport funerar internațional, sicriu de lemn/zinc, valvă de epurare a gazelor, saltea sau pulbere pentru absorbție.

Agenţia de servicii funerare Suceava asigură consultanță gratuită pentru întocmirea documentelor necesare înhumării, cremării, obținerii ajutorului de înmormântare cât și a documentelor pentru repatriere în cazurile de deces survenite în afara țării (certificat medical constatator al decesului, certificat de deces, documentele necesare pentru obținerea locului de veci, adeverință de înhumare, certificat de îmbălsămare, dosarul pentru ajutor înmormântare de la Casa de Pensii, pașaport mortuar, certificat de incinerare).

Din 2005, agenția funerară EFEMER din Suceava este non-stop alături de Dvs și vă asigură servicii funerare complete. EFEMER deţine experienţa relevantă şi toate mijloacele necesare pentru a organiza cu succes orice aspect ce ţine de o înmormântare.

Pentru servicii funerare complete în Suceava, bazaţi-vă pe EFEMER!

repatrieri decedati

EFEMER este aproape de dvs cu 6 locaţii în judeţul Suceava, din care 4 sunt în municipiul Suceava. Accesaţi website-ul www.efemer.ro pentru mai multe informaţii relevante despre serviciile funerare oferite.

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here