Dumitru Mihalescul vrea să îmbunătățească legislația ce are legătură cu copii cu handicap

0
1023
Dumitru Mihalescul critica dur PSD-ALde

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, îi adresează Ministrului Muncii și Justiției Sociale, domnului Marius Constantin Budăi, o întrebare privind tipurile de sprijin de care beneficiază copii cu handicap.

„Domnule ministru,

În România se nasc anual mii de copii cu diferite tipuri de handicap, având, atât ei, cât și familiile lor, nevoie de sprijin special, atât financiar, cât și instituțional. Din păcate, în țara noastră copiii cu handicap nu beneficiază de o atenție specială, ci doar de niște mecanisme, total ineficiente pentru nevoile pe care le au aceștia. Un asemenea exemplu îl reprezintă copiii care au handicap psihic deosebit de grav. În condițiile în care doresc să intervin asupra legislației curente privind protecția copiilor cu handicap, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Câți copii cu handicap erau înregistrați la data de 1 aprilie 2019 în evidențele Ministerului Muncii și Justiției Sociale (ANPDC) și câți copii cu handicap estimați că nu sunt înregistrați în evidențele oficiale?
  • Care este sprijinul financiar pe care statul român îl acordă lunar familiilor care au un copil cu handicap? Vă solicit să evidențiați fiecare tip de sprijin, plătit din resurse bugetare, pentru copiii cu handicap, familiile lor și însoțitorii copiilor cu handicap.
  • Vă solicit să precizați care sunt modalitățile de tratament susținute din bugetul public pentru copiii cu handicap psihic? Solicit, de asemenea, precizări cu privire la asistența de care beneficiază părinții copiilor cu handicap psihic.

Menționez că solicit răspuns în scris.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
Deputat PNL
Dumitru Mihalescul

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here