Dumitru Mihalescul solicită inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor

0
867
Deputat Dumitru Mihalescul Declaratie de Presa

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, solicită Ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, soluții privind utilizarea fondurilor aferente instrumentului structural – Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor.

„Domnule ministru,

Unul dintre fondurile structurale cu cea mai mică utilizare este reprezentat de ”Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor”. Potrivit informațiilor publicate de Comisia Europeană, România nu a atras efectiv decât 2,5 milioane de euro, din cele 328,9 milioane de euro, reprezentând numai 1% dintr-o resursă financiară deosebit de importantă pentru țara noastră.

În timp ce acest fond nu a fost aproape deloc utilizat, România continuă să se confrunte cu o problemă structurală pe piața muncii – deficitul de forță de muncă bine calificată, care coexistă cu un număr de câteva sute de mii de tineri care nu au promovat examenul de bacalaureat în perioada 2011-2019.

În condițiile în care dumneavoastră ați înregistrat deja un succes notabil, prin evitarea dezangajării financiare a peste 300 de milioane de euro în anul 2019, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • În ce măsură fondurile disponibile în cadrul mecanismului financiar ”Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor” pot fi utilizate pentru calificarea tinerilor care nu au obținut diploma de bacalaureat?
  • Este posibil care aceste resurse financiare rambursabile să fie utilizate de agenții economici privați care califică și angajează tineri din categoria de vârstă 18-24 de ani, care înregistrează cea mai mare rată a șomajului?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Dumitru MIHALESCUL
Deputat PNL”

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here