Dumitru Mihalescul solicită corectarea măsurilor nocive din OUG nr. 51/2019 privind transportul școlar al elevilor

0
615
Dumitru Mihalescul PNL

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, solicită corectarea măsurilor nocive din OUG nr. 51/2019 privind transportul școlar al elevilor.

Domnilor miniștri,

Domniile voastre ați contrasemnat textul aprobat al Ordonanței de urgență a Guvernului nr.51 din 25 iunie 2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, motiv pentru care consider normal să vă solicit să găsiți, fără întârziere soluții pentru a corecta unele măsuri nocive din acest act normativ. După cum foarte bine cunoașteți, prin prevederile acestui act normativ transportul județean de persoane a fost eliminat din sfera serviciilor publice, afectând, astfel, mii de elevi care fac naveta între școală și casă. Astfel, nu numai că o parte dintre rutele de transport au fost desființate, dar nici naveta școlară a elevilor nu poate să mai fie decontată, potrivit drepturilor conferite acestora prin lege.

Având în vedere abandonul școlar uriaș din România, precum și riscurile la care sunt supuși elevii care vor merge la școală cu mijloace de transport neautorizate pentru transportul de călători, vă solicit, domnilor miniștri să-mi comunicați dacă începerea anului școlar 2019/2020 vă va determina să promovați de urgență un act normativ care să corecteze OUG nr.51/2019 și care să asigure elevilor posibilitatea de a face naveta către școală.

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Dumitru MIHALESCUL
Deputat PNL

Comentează cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here